Гримът е една от основните тайни на красотата. Използвайки декоративна

...
Гримът е една от основните тайни на красотата. Използвайки декоративна
Коментари Харесай

Не правете това: 7 грешки в грима, които състаряват

Гримът е една от главните секрети на хубостта.

Използвайки декоративна козметика и грим, можете да скриете минусите и да наблегнете естествената хубост, да създадете привлекателен облик или изцяло да го съсипете. Мисля, че ще ви бъде забавно да се запознаете с главните неточности, които ни състаряват.

Грешка 1. Тон

Грешка: неверният звук ще трансформира лицето ви в набръчкана ябълка: прекомерно светлият и нанесен с пълен пласт ще подчертае бръчките ви, а основата с матово покритие ще наподобява неестествено.

Правилно: нанесете тъничък пласт звук (важно е не количеството, а качеството на продукта). Изберете декор дьо загар, който ще бъде изцяло незабележим на кожата и не забравяйте, че от линията на брадичката той наложително би трябвало да премине към шията. Опитайте се да намерите подобаващия за вас колорит: той би трябвало да е същият или с звук по-светъл от кожата (когато избирате декор дьо загар, тествайте на шията или бузата).

Трик: овлажнената кожа постоянно наподобява по-здраво суха – това е неизказаното предписание на всяка жена. Това е добре готова, овлажнена кожа преди нанасяне на тона, който дава безукорен резултат.

Грешка 2. Коректор

Грешка: задачата на коректора е да скрие минусите, само че дамите постоянно позволяват неточности при избора на нюанса и метода на нанасяне и в следствие единствено обръщат внимание на това, което са желали да скрият. Например, за скриване на тъмните кръгове, се употребява прекомерно ярък коректор. Или поставят толкоз доста, че, в противен случай, притеглят вниманието.

Правилно: разпоредбите за избор на коректор са същите като при избора на звук. Използвайте овлажнител, изчакайте да попие и едвам по-късно нанесете коректор на вътрешните ъгли на очите – те ще излъчват младост.

Трик: коректор с отразяващи частици е съвършен за тази област.

Грешка 3. Пудра

Грешка: не прекалявайте с пудрата. Ако има прекомерно доста пудра от горната страна върху декор дьо тена, коректора и всички замазки, тогава тя ще подчертае всички фини бръчки. Пудрата е дейно средство за маскиране на мазния искра и равнене на тена, само че остатъкът й ще направи кожата прекомерно бледа. Освен това пудрата има способността да изсушава кожата. За възрастни дами по принцип е противопоказна, тъй като акцентира всички лющещи се сектори.

Правилно: гримьорите нормално употребяват минерална пудра на прахуляк. Перфектно се нанася с огромна четка, което усилва шанса да не изглеждате като чучело. Четката ще отстрани всички остатъци.

Трик: най-хубавият вид за потребление на пудра е единствено в Т-зоната на лицето и малко по бузите.

Грешка 4. Руж

Грешка: освен, че прибавят няколко години от горната страна, прекомерно алените бузи наподобяват на грим на смешник. Най-честите неточности: да се прекалява с количеството руж върху скулите на бузите и да се нанася руж като плътна линия от устните до ушите.

Правилно: вместо това би трябвало да нанесете руж върху „ ябълките “ на бузите с лек ход на четката, леко докосвайки горната част на скулите. Освен това е значимо да сте сигурни, че нюансът на руж ви подхожда.

Трик: за светла кожа е по-добре да употребявате светлорозови и прасковени нюанси, за по-тъмна кожа са подобаващи коралови, оранжеви, бронзови или черешови нюанси.

Грешка 5. Очи

Грешка: не използвайте моливи и очна линия в черно: това ще ви накара да изглеждате изтощени. Ако имате тъмни кръгове под очите, не нанасяйте серпантина върху долните мигли, която ще подчертае синините. Никога не използвайте черна очна линия на долния клепач! Черният молив също е неприятен вид: сигурно ще се размаже. Запомнете: сенките от студени нюанси образно състаряват.

Правилно: матовите светли сенки от топли естествени нюанси (кафяво, бежово и по този начин нататък) ще създадат визията ви да наподобява по-млада. Можете да употребявате перлени блестящи сенки в средата на клепача като акцент или блестяща очна линия – очите ви ще заблестят и ще понижат бръчките. Нюансите са доста значими тук. Светлите сенки във вътрешните ъгли на очите и под веждите постоянно подмладяват.

Трик: гримирайте долните мигли, като леко ги докосвате с четка, или използвайте кафява серпантина, с цел да не подчертавате въобще зоната под очите. Ако имате кафяви очи, тогава заменете черното с кафяво. Ако имате светли очи, тогава комбинирайте кафявото със зелено или различен пресен колорит.

Грешка 6. Вежди

Грешка: не намалявайте широчината на веждите – това е значимо! В никакъв случай не ги правете тънки, само че неестествено широкитеи тъмни вежди също е неприятен вид.

Правилно: най-добре е да оставите естествената форма на веждите: тя ви подхожда най-вече. Оскубете остатъка, а където има плешиво леке, дорисувайте го. За останалото използвайте фиксиращи гелове, тъй че веждите да държат форма.

Трик: комбинирайте цвета на веждите с цвета на косата. Блондинките могат да употребяват молив за вежди с 1-2 тона по-тъмен, брюнетките – с звук по-светъл.

Грешка 7. Устни

Грешка: „ неверният “ цвят червило може да ви „ добави “ няколко години. Ако желаете да изглеждате по-млади, тогава не купувайте червило в тъмни нюанси. Лошо е, когато моливът контрастира със светлото червило.

Правилно: лекият овлажняващ крем или еликсир за устни ще сътвори чудеса: ще направи устните ви по-плътни и червилото ще стои отмерено.
Дайте желание на светлите нюанси, които ще прибавят образен размер. С възрастта над горната джука се появяват дребни бръчки, в които червилото може да влезе. Ето за какво, първо използвайте молив, постоянно в същия цвят, и едвам по-късно нанесете червило.

Трик: вземете контурен молив в звук на червилото или с звук по-тъмен, тогава устните ще са като на млада хубавица.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР