Грижата за кожата е едно от нещата, на които всяка

Грижата за кожата е едно от нещата, на които всяка ...

Как да имате винаги сияйна и блестяща кожа

Грижата за кожата е едно от нещата, на които всяка жена трябва да обърне внимание, ако иска да изглежда добре. Правилните стъпки за грижа са ключови, ако искате да получавате комплименти за кожата си и да харесвате отражението в огледалото. Ето как да се погрижите за кожата си по най-добрия начин, споделено от експерт:

1. Перфектната CTM рутината:

CTM означава почистване - тонизиране - овлажняване. Разберете типа на кожата си и изберете подходящ за кожата и времето подходящ почистващ тоник и овлажнител. Добавете слънцезащитен крем към тази рутина през деня, а през нощта добавете масла за лице, за да подпомогнете заздравяването на кожата. Стойте далеч от гореща вода за измиване и къпане.

2. Сприятелете се с водата:

Простата обикновена питейна вода може да направи чудеса за кожата. Водата поддържа кожата хидратирана отвътре и изхвърля токсините от тялото. Пийте чаша топла вода сутрин и една преди лягане. Дръжте под ръка стъклена бутилка с вода и продължете да пиете през целия ден.

3. Поглезете кожата си:

Подлагайте кожата си на ексфолиране два пъти седмично и маска за лице на всеки 10 дни. Бъдете внимателни с ексфолирането и не забравяйте да нанесете серум и овлажнител след това. Изберете маска за лице, която решава проблемите ви с кожата.

4. Сън:

Спете минимум 7 часа на вечер. Сънят дава на кожата време за възстановяване и подмладяване. Спете без включени джаджи. Използвайте копринени калъфки за възглавници и поддържайте подходяща за сън температура в стаята.

5. Яжте добре:

Използвайте ограничено количество захар и сол. Закусвайте със зеленчуци и плодове като моркови, чушки, сладки картофи, спанак, портокали и др. Те са богати на бета каротин и витамин Е, който поддържа кожата блестяща и здрава. Включете ядките и семената в менюто си за красива кожа.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com