Грижата за децата и учениците в Община Родопи ще е

...
Грижата за децата и учениците в Община Родопи ще е
Коментари Харесай

Община Родопи осигурява по-добри условия в детски градини и училища

Грижата за децата и учениците в Община Родопи ще е един от акцентите на идната сесия на локалния парламент на 12-и август. Това заключи ръководителят на съветниците Георги Цанков. Няколко от точките в дневния ред са отдадени на детските заведения и учебните заведения на територията на общината, а общият брой на проекторешенията още веднъж е рекорден – над 70.
Прочетете още
Общинският съвет следва да утвърди спомагателна сума от 140 хиляди лв. за ремонт на парните съоръжения на 4 детски градини – в Първенец, Ягодово, Брестовица и Устина. Така общата сума за възобновяване на котелните системи ще доближи към четвърт милион лв.. „ Намерението ни е на фона на неяснотата в енергийната сфера да осигурим топла зима за най-малките “, разяснява Цанков. Заделят се и средства за планиране на база за още една спомагателна група в детската градина на село Златитрап. Необходимостта от нея от дълго време е проблем за жителите на обитаемото място, който ще бъде решен.

Местният парламент ще гласоподава също и увеличение на групите в детските заведения до допустимия от закона най-много при съблюдаване на всички санитарни условия.

Очаква се също съветниците да дадат единодушие за кандидатстване на Община „ Родопи “ с планово предложение по Национален проект за възобновяване и резистентност на Република България по отношение на придобиване на повсеместен освежен образ на просветителните институции.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР