- Григор, в мача срещу Тиафо имаше 93% успешен първи

...
- Григор, в мача срещу Тиафо имаше 93% успешен първи
Коментари Харесай

Искам финал на Уимбълдън с Джокович: Гришо

- Григор, в мача против Тиафо имаше 93% сполучлив първи сервис и 13 аса. Изглеждаше доста мощно и великолепно. Как видя мача?

Димитров: Надявам се с всеки нов мач нещата да се усъвършенстват и да прогресирам. Едни от най-важните детайли в тениса са сервисът и ретурът. С тях стартира играта. Може би това беше един от главните фактори за моя триумф, тъй като Тиафо е един от тези играчи, които са доста положителни при ретури и сервират чудесно. Мачът беше пресечен през вчерашния ден заради дъжд и нормално, когато спреш да играеш, е доста мъчно да се върнеш и да направиш същото на идващия ден. Ето за какво през днешния ден се приготвих, пробвайки да се приведа в същото положение на духа, в което бях през вчерашния ден.

– Очакваш ли да се повтори 2014 година, когато игра на полуфинал на " Уимбълдън "?

Димитров: Що се отнася до повторението на историята и възможен полуфинал, на драго сърце бих повторил 2014 година, само че в този момент е рано да приказваме за това. Фокусиран съм напълно върху идващия мач.

- Имаш ли проект по какъв начин да се противопоставиш на Холгер Руне?

Димитров: Винаги има решения, просто би трябвало да се приложат. Нямам доста време за подготовка, ще виждам мача му против Фокина. Не съм гледал доста от играта му, само че несъмнено има нещо, което мога да намеря в нея. Руне към този момент е постигнал много в кариерата си, макар че е единствено на 20. Той играе страховит тенис тази година. Ще бъде трогателен мач и го чакам с неспокойствие. Просто желая да изляза на корта и да играя най-хубавия си тенис и ще виждам на този дуел като на всеки различен.

- Може ли да се случи балкански край на " Уимбълдън " против Джокович?

Димитров: Трудно се стига, само че би било фантастично! Чувствам, че съм в миг от кариерата ми, в който желая да дам най-хубавото от себе си и да направя нещо по-голямо. Мисля, че увереността ми също нараства всякога, когато се приготвя добре преди шампионата, а за този " Уимбълдън " имах страхотна подготовка.

 - Какви са връзките ти с Джокович и по какъв начин виждаш историята, която той написа сега в тениса?

Димитров: Дори и в този момент, до момента в който играе, той написа история с всяко свое придвижване и резултат. Всичко, което прави освен с играта, само че и със себе си - по какъв начин управлява възприятията и страстите си във значими, сериозни моменти от мача, е съвършен модел за подражателство. Въпреки всичко, което е постигнал в тениса, той продължава да желае да бъде все по-добър.

- Как виждаш обстановката с тениса в България и този триумф на тенисистите от Балканите? Ти си тук, Циципас, Джокович, Чорич също. Дали това е наклонност на тениса в нашия район или са единствено обособени проблясъци?

Димитров: По принцип не се арестувам толкоз доста в България, с цел да опозная малко по-добре кой какво играе. От време на време виждам, че имаме млади гении, които реализират триумфи. Очевидно е, че сега имаме хора от Балканите, които са топ тенисисти, като Циципас, Ноле, като мен. Нещо, което разбрах през годините, е постоянно да изисквам повече от себе си и в никакъв случай да не се удовлетворявам с това, което съм постигнал досега. Винаги съм се стремял да ходя напред, да се ​​консултирам с други играчи, с други треньори. Може би всичко това ме накара да бъда по-добър. За страдание, у нас тези неща не са толкоз развити. Трябва да има тенис центрове и хора, които да работят в тази сфера. И най-важното - да влагаме в играча, което е най-трудното.

- Приятели от Македония ми споделиха да не се връщам, в случай че не те запитвам по какъв начин успяваш да имаш най-красивите дами за гаджета.

Димитров (смее се): Не знам по какъв начин да отговоря. Понякога в живота човек не избира нещата, само че те идват при него и просто би трябвало да ги одобри като такива. Тук приказвам по принцип и за положителни, и за неприятни неща. Всички би трябвало да се одобряват по един и същи метод. Що се отнася до дамите, това е релативно, само че постоянно се пробвам да бъда положителен и прелестен с хората, които са ми близки. Може би ми оказва помощ и в връзките с дамите.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР