Григор Саруханян загуби по точки от Шефат Исуфи (Германия) в

...
Григор Саруханян загуби по точки от Шефат Исуфи (Германия) в
Коментари Харесай

Саруханян загуби по точки от Исуфи |

Григор Саруханян загуби по точки от Шефат Исуфи (Германия) в мача за шампионския пояс на Световната боксова федерация в лека-тежка категория.

Българинът с арменски корени претърпя проваляне в 12-рундовия конфликт на гала-вечер на професионалния бокс в " БалхаузФорум " в Унтаршлайсхайм край Мюнхен с цялостно съдийско единогласие, като и тримата арбитри отсъдиха в интерес на Исуфи с по 117:111 точки.

35-годишният Саруханян, който към този момент има баланс от 16 победи (8 с нокаут), 6 загуби и 1 тъждество, падна за първи път на професионалния кръг от февруари 2019 година насам и прекъсна след серия от 15 следващи мача без проваляне.

32-годишният Исуфи, който е роден в Сърбия и е с албанско родословие, записа 34-и триумф като експерт (24 с нокаут), като има и 4 загуби и 2 равенства.

Саруханян одобри тежко загубата.

„ Понеделник ще пуснем тъжба. Всички видяха по какъв начин не получих съществени удари, с цел да вземе с сходна предния мач. Играх доста добре. Хванах отдалеченост. Всяка секунда от рундовете искаше да се сбием, с цел да ме нокаутира. За страдание не можах да го засрещна или да го нокаутирам. Никаква отмалялост не изпитах “, разяснява от Германия Григор Саруханян.

Още във втория рунд инцидентен удар с главите отвори огромна аркада на лицето на Саруханян. Тя беше тъкмо до друга рана, която се получи 10 дни преди срещата, а конците от нея още не бяха паднали.

Много немски почитатели са се снимали с Григор Саруханян и са му споделили, че съгласно тях срещата е равна.

„ Мачът беше или еднакъв, или мой. Може и в Германия да създадем реванш. Ще търсим нашето. Не ме е бил. Те са очаквали до 3-4 рунд да ме нокаутират. След дуела всички се снимаха с мен. Не можеха да повярват, че 12 рунда не му разреших да ме удря. Прецаках му играта. След сходен мач съм още по-мотивиран “, добави Саруханян. -
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР