Григор Господинов потъпква закона, урежда с лиценз наследниците на убития

...
Григор Господинов потъпква закона, урежда с лиценз наследниците на убития
Коментари Харесай

Хазартен шеф търгува с мъртъвци


Григор Господинов потъпква закона, урежда с лиценз наследниците на убития Коста Николов-Миджурина

Хазартният бизнес на разстреляния при започване на юни в Слънчев бряг Коста Николов-Миджурина изненадващо процъфтява. Между траура и шока от показното ликвидиране дъщерята на жертвата Свилена Николова скоростно е съумяла скандално да придобие лиценза на компанията на татко си, без да има право на това. Потъпкването на два закона е осъществено с директното присъединяване на чиновника Григор Господинов. Той е шеф на дирекцията към Държавната комисия по хазарта (ДКХ), която раздава лицензи.

Прокуратурата е сезирана по случая и се е заела с следствие, което може да вземе главата и на новоизбраната шефка на ДКХ Мария Филипова. Нейният автограф също стои под разрешението за прекачване на лиценз, което е в прорез с член 35, алинея 1, т. 3 от Закона за
хазарта и е направено макар отхвърли на Агенцията по вписванията да впише в Търговския указател измененията в партидата на Едноличен търговец „ Коста Алексиев Николов - КАН “. Любопитното е, че заявката до Агенцията е подадено 5 дни след разстрела на Миджурина от адвокатка, която съставлява опечалената щерка на жертвата.

Според закона за
хазарта при гибел на физическо лице наследниците не могат да черпят права от лиценза и той се приключва. Това обаче е подминато от Григор Господинов и в различен случай, което към този момент демонстрира, че надали става дума за непознаване на материята, а за лобистки ползи, свързани най-вероятно с персонално облагодетелстване, разясняват адвокати. Абсолютно идентична е обстановката макар възбраните в закона в тази ситуация с Едноличен търговец „ Старт–н- Александър Атанасов “ от Монтана.

Вместо да бъде преустановен със гибелта на физическото лице, лицензът е трансфериран на Даниела Атанасова. И в двата случая страната е ощетена с към общо 10 000 лв., тъй като почти толкоз е разликата в таксите за другите промени.

Директорът на дирекция „ Лицензи, игрално и отзивчиво съоръжение, осведомителни системи и разбори “ към ДКХ Григор Господинов би трябвало да познава чудесно Закона за
хазарта, както и в какви случаи се дават и приключват лицензи. Въпросът е каква е повода да подведе цялата комисия и съучастничка ли му е неговата новоназначена шефка. Основателните подозрения за търговия с лицензите на мъртъвци и корупционни практики може да доведат до съществени катаклизми в Комисията, считат наблюдаващи на процесите.

Коментар на адв. Йордан Димитров

Явно има нещо гнило в
хазарта! Направихме информация по изнесената от сътрудниците информация. Действително на 12.06.2018г. е подадено искане от Едноличен търговец „ Коста Алексиев Николов – КАН “/фирма на убития в Слънчев бряг хазартен бос/. На 14.06.2018г. председателката е подписала предложение за промени в лиценза. Обаче Търговския указател още към тази дата не е вписал измененията. Става още по забавно, защото на датата на която ДКХ взима решение – 15.06.2018г. и вписва Едноличен търговец „ Коста Алексиев Николов – КАН – Свилена Костова Николова “ в лиценза е публикуван ОТКАЗ от Агенция по вписванията и по този начин разказан едноличен търговец няма. Според Закона за хазарта при гибел на едноличния търговец лицензът се приключва и не може да се трансферира.

Фактите приказват сами за себе си. Очевадно е или недоумение на закона от страна на новата шефка на ДКХ и доближеният й шеф – Григор Господинов или закононарушенията са водени от други „ тласъци “. Открити въпроси за управлението на МФ и право-охранителните органи…

Cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР