Григор е много голям играч. В онзи момент смятахме, че

...
Григор е много голям играч. В онзи момент смятахме, че
Коментари Харесай

Чичото на Рафаел Надал: Григор е много голям играч

„ Григор е доста огромен състезател. В оня миг смятахме, че той ще е идващият номер 1 в света, само че мисля, че му липсва воля, с цел да бъде най-хубавият. Има още няколко години пред себе си и играе добре. Като човек също е прелестен “. Това мнение показа Тони Надал, треньор и чичо на Рафаел Надал.

„ Характер не се гради с красиви думи “

„ Преди месец Рафаел показа с мен, че е решил да спре да играе и че последният му мач ще бъде в Малага. Това, което не знаех е, че счита да разгласи решението си обществено. Семейството ни има общ чат, в който той ни осведоми, че ще разгласи края на кариерата си с видео. Рафаел мисли по този въпрос от много време. Взе това решение, тъй като нямаше различен избор. Виждаше, че не е допустимо да продължи да играе и тренира както преди ”, споделя още той.

„ Не обичам да виждам видеа, свързани със фамилията си. Никога не виждам интервютата със себе си или своя племенник ”, споделя Тони Надал.

„ Когато стартира да тренира на 3 години, виждах, че има нюх към топката. По-късно към този момент знаех, че ще бъде първенец на Испания ”, прибавя чичото на тенис звездата.

 „ За да имаш добра душeвност би трябвало да работиш върху нея всеки ден “

„ Често ме питат „ Какво направи, с цел да изградиш този нрав? ” Важното, което върша, е да бъда доста придирчив към него на всяка подготовка. Така когато пристигна мач, той е квалифициран ”, споделя той.

„ Не е допустимо да изградиш мощен темперамент единствено с красиви думи “

„ Той се гради с дейности, когато преминаваш през компликации. Не единствено в тениса, по този начин е с всичко в живота. Когато виждам, че Рафаел не може повече, съм удължавал тренировката. Ако ти споделят единствено това, което искаш да чуеш, мъчно ще изградиш мощен темперамент ”, прибавя Тони Надал.

„ Тенисът е сложен спорт. Да бъдеш най-хубавият в никакъв случай не е елементарно и това не се отнася единствено за спорта ”

„ Когато се състезаваш е значимо да упражняваш противника, само че за мен най-важно е да побеждаваш самия себе си. Всеки ден би трябвало да си по-добър от предходния. Нека младите упражняват всеки ден, само че и да дават най-хубавото от себе си. Научете се да приемате и имайте волята да променяте тази действителност ”, споделя още Тони Надал.

38-годишният тенисист разгласява прочувствен видеоклип в интернет, в който оповестява за решението.

Испанецът е считан за един от най-великите играчи в историята, а съгласно някои и за най-хубавия от всички.

Източник: NOVA

Още вести четете в: Спорт За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР