Григор Димтиров се класира за четвъртфиналите на турнира от сериите

...
Григор Димтиров се класира за четвъртфиналите на турнира от сериите
Коментари Харесай

Григор Димитров спаси два мачбола и спечели драматичен мач в Барселона

Григор Димтиров се класира за четвъртфиналите на шампионата от сериите АТР 500 в Барселона, откакто реализира извънредно трагична победа над Малек Джазири със 7-5, 3-6, 7-6 (8) в мач от третия кръг на конкуренцията на клей. По този метод най-хубавият български тенисист си върна на Джазири за загубата в Дубай по-рано тази година. За място на полуфиналите Димитров ще спори с Пабло Кареньо Буста или Адриан Манарино.

 © Българска телеграфна агенция
Световният номер 5 бе надалеч от най-хубавото си ниво, до момента в който съперникът му игра доста нападателно, само че в последна сметка Григор сподели темперамент и се наложи в тайбрека на решаващия сет.

В първия сет тунизиецът поведе с пробив, само че Димитров го върна, след което взе подаването на противника си в решаващия 12-ти гейм и поведе в резултата. Във втората част равнището на българина падна и той позволи два пробива, с което се влезе в трети сет. В него още веднъж Джазири пръв дръпна с пробив, само че Гришо го върна, като избави един мачбол по пътя си към тайбрека, който бе изпълнен с обрати. Хасковлията първи стигна до два следващи мачбола при 6-4, само че ги пропусна, след което тунизиецът стигна до втория си късмет да затвори мача, само че също не съумя да го стори.

Последва нов пропуснат мачбол от Димитров, преди той въпреки всичко да затвори мача от четвъртия си опит и да се класира за четвъртфиналите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР