Григор Димитровсе класира във втория кръг на АТР 500 турнира

...
Григор Димитровсе класира във втория кръг на АТР 500 турнира
Коментари Харесай

Григор Димитров избухна срещу руснак


Григор Димитровсе класира във втория кръг на АТР 500 шампионата в Ротердам след бърза победа на старта над руснакаАслан Карацев. Световният №28 се наложи с 6:1, 6:3 в срещата, която продължи 59 минути, съобщи Блиц.бг.

Руснакът, който е №95 в международната класация,преодоля квалификациите с триумф над Юрий Родионов (7:5, 7:5) и за четвърти път срещна Гришо. Българинът към този момент води с 3:1 триумфа на Карацев.Двамата се срещнаха и в първи кръг на тазгодишното Открито състезание на Австралия, където хасковлията завоюва със7:6(3), 7:5, 6:2.

Днес в залата в Ротердам Григор нямаше проблеми против противника и със мощна игра го отстрани.

Съперникът на Димитров на осминафинала ще бъде избран от дуела Хуберт Хуркач (Полша) - Роберто Баутиста Агут (Испания), които откриват програмата на централния корт във вторник (начало в 12:00 часа).

Първият сет на срещата на Гришо с Карацевсе разви стремително и напълно по усета на нашия тенисист. С два ранни пробива Димитров поведе с 4:0 гейма, а с трети подобен, освен това на нула, взе първата част след единствено 26 минути игра - 6:1.

За целия сет Димитров завоюва повече от два пъти повече точки от Карацев (26-10), като не загуби нито една точка при вкаран първи сервис. От своя страна руснакът „ оказа помощ " с 12 непредизвикани неточности.

Димитров продължи да господства напълно и при започване на втората част. Бившият №3 в света още веднъж направи ранен пробив, който с лекост затвърди за преднина 3:0 гейма. До края на срещата българинът не изпусна контрола и се поздрави с чист триумф.

Припомняме, че точно в Ротердам Димитров игра на последния си край в тура. Това се случи преди 5 години, а в разногласието за трофея тогава българинът отстъпи пред Роджър Федерер.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР