Григор Димитров (№32 в света) записа впечатляваща победа на АТП

...
Григор Димитров (№32 в света) записа впечатляваща победа на АТП
Коментари Харесай

Гришо удари Рубльов във Виена

Григор Димитров (№32 в света) записа впечатляваща победа на АТП 500 шампионата във Виена. Водещата ни ракета удари международния №8 Андрей Рубльов (Рус) с 6:3, 6:4, като се нуждаеше едвам от 70 мин. игра. Българинът показва приказен тенис във II кръг, като решително се класира на 1/4-финалите.
Хасковлията сподели изключителна непоклатимост при първия си сервис, печелейки 93% от точките, до момента в който Рубльов имаше едвам 61% по същия индикатор. Следващият противник на Гришо е Маркос Гирон (САЩ, №58), като двамата са си разменили по една победа - на " Ролан Гарос ".
Във Виена Гришо проби за 3:1 и с мощен сервис завоюва всичките си подавания в първата част.
Във втората българинът поведе с 1:0, след което взе първото подаване на руснака. После двамата си размениха по пробив, само че Гришо се събра и поведе с 4:1. Това се оказа и решаващо, за какво руснакът нямаше повече причини. Димитров затвори мача при втория си мачбол. Той заслужи 90 т. и ще се върне в топ 30.
Навръх имения си ден Димитър Кузманов изпусна да бие ракета №110 в света Грегоар Барер (Фр). На " Чалънджъра " в Брест българинът падна със 7:6 (7), 4:6, 5:7.>  >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР