Григор Димитров (№29) се класира за полуфиналите на турнира от

...
Григор Димитров (№29) се класира за полуфиналите на турнира от
Коментари Харесай

Гришо на първи полуфинал пред 2021 г.

Григор Димитров (№29) се класира за полуфиналите на шампионата от сериите АТР 250 в Сан Диего, Калифорния, откакто пречупи с 6:1, 1:6, 6:2 Аслан Карацев (Рус, №24). Точно за 111 минути българинът взе непълен реванш за загубата от руснака в 1/4-финала на " Аустрелиън Оупън " през февруари.
За място на финала Димитров ще срещне Каспър Рууд (Нор, №9), който отстрани Лоренцо Сонего (Ит, №23) с 6:1, 6:4 за 1:23 ч.
" Стартирах мощно, само че във втория сет изгубих два доста значими гейма. След това имах пробив задатък, само че Карацев продължи да ме притиска и трябваше да трансформира тактиката си. След първите 4 гейма на последния сет се усещах по-уверен на корта. Взимах верните решения, преследвах всяка топка и правех по-малко непредизвикани неточности. През цялата седмица тялото ми е добре, което ме радва. Надявам се на следващия ден да играя на още по-високо равнище. Каспър Рууд прави доста мощна година и в един миг печелеше всички шампионати (4), в които взе участие. Аз съм съсредоточен върху личното си показване и ще направя всичко по силите си, с цел да победя ", изясни Димитров, който ще играе на първи полуфинал през 2021 година, откакто цялостен сезон бе преследван от травми. Гришо в никакъв случай не е играл против 22-годишния норвежец до момента.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР