Григор Димитров (№28 в света) записа най-голямата си победа от

...
Григор Димитров (№28 в света) записа най-голямата си победа от
Коментари Харесай

Гришо би световния №2

Григор Димитров (№28 в света) записа най-голямата си победа от началото на сезона. Водещият ни тенисист обърна международния №2 Даниил Медведев с 4:6, 6:4, 6:3 за място на 1/4-финал на " Мастърс " -а в Индиън Уелс. Българинът стартира доста мъчно против първенеца от US Open, само че в средата на втория сет натисна крепко руснака, който в последните 11 гейма съумя да вземе единствено три. За българина това е втората най-голяма победа във връзка с ранкинга на противника. През 2013 година в Мадрид той пречупи международния №1 Новак Джокович, а в Маями 2016-а наказа №2 тогава Анди Мъри. Успехът за нашия е общо 28-и против тенисист от топ 10.

" В избрани моменти съумях да запазя успокоение, което ми даде късмет да намеря най-хубавото решение. В третия сет постанових своя темп. Чувствах се по-свеж и по-енергичен. Щастлив съм, че получих опция да играя още веднъж на това високо равнище след толкоз изкачвания и падения. Опитвам се да се възползвам от момента, да бъда преклонен и да не преставам да работя. Работа и неизменност са факторите. Всеки ден работим с моя екип и се любуваме на всеки мач от ден на ден след цялото това напрежение ", разгласи Гришо. Той заслужи 170 т., с които ще се изкачи с две места. През нощта хасковлията игра с Хуберт Хуркач (Пол, №12).

" Димитров ще завоюва шампионата, в случай че продължи да играе по метода, по който го направи след 1:4 във втория сет. Срещу други противници щях да стигна до успеха, макар недобрата си игра. С това равнище, което сподели Григор, не виждам от кого ще загуби до края на шампионата ", сподели слисаният Медведев.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР