Григор Димитров (№17 в света) се класира за II кръг

...
Григор Димитров (№17 в света) се класира за II кръг
Коментари Харесай

Гришо победи италианец във Виена

Григор Димитров (№17 в света) се класира за II кръг на АТП 500 шампионата в зала във Виена (2,56 млн. евро). Най-добрият български тенисист победи на старта втората ракета на Италия и №21 в света Лоренцо Музети с 6:3, 6:4 за 94 мин., откакто направи по един пробив в двата сета.
32-годишният хасковлия взе подаването на противника си в четвъртия гейм по пътя към триумфа в първата част. При 4:1 той пропусна две точки за нов пробив, при 5:3 сервира за продобиване на сета и с четвъртия си сетбол направи 6:3. Във втората част Гришо имаше опция за пробив в третия и в петия гейм, само че се възползва едвам в деветия, след което при личен сервис завърши дуела с първия си мачбол.
Димитров заби 8 аса и добави 20 печеливши удара. Той взе и реванш от Музети за загубата с 4:6, 6:7 (3) на 1/4-финал в Акапулко през 2021 година в единствения им конфликт до момента.
Гришо проработи 35 245 евро и 45 т., които няма да прибави в актива си, тъй като м.г. игра 1/2-финал в шампионата. Той чака лидера в схемата Даниил Медведев (Рус, №3) или Артюр Фис (Фр, №38), които играха нощес. Именно от руснака Димитров загуби за място на финала преди година.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР