Григор Димитров заяви, че в момента се чувства по-добре от

...
Григор Димитров заяви, че в момента се чувства по-добре от
Коментари Харесай

Гришо скромен: Вече съм в състезание само със себе си

Григор Димитров съобщи, че сега се усеща по-добре от всеки път и физически, и душевен. Българинът се готви за първия шампионат от Големия шлем – Australian Open, където на 17 януари ще излезе против Аслан Карацев (Рус) в първия си мач.

В изявление за AO Radio, част от формалния уебсайт на шампионата, Димитров съобщи, че има към момента доста фантазии в тениса.

" Да, всеки ден. Не съм толкоз остарял, на 31 години съм. Мисля, че имам още много какво покажа. Вярвам, че сега съм по-добре физически и душевен от всеки път. Някои от резултатите ми във фитнеса, нещата, които върша на корта и отвън него, ми потвърждават това. И това ми дава крила, вълнувам се от това, което следва. В момента не се състезавам с никого, единствено със себе си. Не желая да се съпоставям с никого, аз съм в лично съревнование ", сподели Димитров.

На въпрос дали се усеща повече шоумен или тенисист, той отговори: " Наистина ли ме мислите за шоумен? Но не изцяло, нали? ", а откакто водещият му сподели: " 50:50 ", Григор добави: " Добре, склонен съм с това. През годините постоянно съм желал да демонстрирам и тази част на почитателите. Но като цяло професионализмът ми надвива. Мисля, че имах страховит баланс през годините в това отношение. Може би в този момент, в по-късния стадий от кариерата ми, би трябвало да съм по-отворен и да разреша както на почитателите, по този начин и на по-младите играчи, да видят и други неща, свързани с мен. Но мисля, че сега подкрепям добър баланс. "

Попитан какво желае да покаже на по-младите тенисисти, Григор сподели: " Сложно е. Знам какво е да играеш на тази възраст, да не мислиш толкоз за точки и за класация. Винаги съм казвал, че тенисът е маратон, а не спринт. Виждаме млади играчи, които се оправят страхотни първите 2-3 години, когато всичко е ново, само че по-късно равнището спада, тъй като тялото ти стартира да понася удари, психическите ти качества също се трансформират. Искам младите да знаят, че постоянството компенсира всичко това. Това е частта, която бих желал да им покажа. "

Водещият сподели, че Григор звучи по този начин, като че ли възнамерява да се отдръпна, само че българинът сподели: " Определено не, надалеч съм от това! Но благодаря! "
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР