Григор Димитров заяви, че се надява да си върне 4-то

...
Григор Димитров заяви, че се надява да си върне 4-то
Коментари Харесай

Григор Димитров пред БНР: Искам да си върна 4-то място

Григор Димитров съобщи, че се надява да си върне 4-то място в международната класация, което ще стане при триумф над Андрей Рубльов в утрешния четвъртфинал от тенис шампионата в Ротердам. Днес българинът победи мъчно Филип Краинович от Сърбия със 7:6 и 7:5.

Това беше най-важното – да печеля всички значими точки в мача, изключително в самото начало. Тогава имах благоприятни условия, само че на някои от разиграванията пресилих топката. Исках да навляза още малко в корта, да лишава от неговото време, да наложа моята игра. Опитах се да бъда фокусиран през двата сета. Той има висок % първи сервис, по тази причина се концентрирах върху това да влизам в разигравания. Като цяло през днешния ден беше с една концепция по-добре, съобщи Димитров след мача.

Утре българинът ще се изправи против руснака Андрей Рубльов, който победи по-рано през годината в Австралия.

До известна степен да, това е преимущество, само че той обича доста да играе на закрито. Настилката му пасва, в действителност играе добре тук, атакуващо. Съсредоточен съм върху това какво аз мога да направя повече, с цел да се опълчва на играта му. Мисля че сега намирам вярната форма. Надявам се на следващия ден да играя още по-добре.

Да си призная почтено, не мисля за 4-то място. Просто знам, че когато побеждаваш всичко се получава. Затова задачите ми са малко по-различни. Разбира се, би било отлично да се върна на четвъртото място, само че играта ми е приоритет.

Виждам български флагове където и да играя и това ме стимулира доста. Дори когато играя в Съединени американски щати, Канада или Австралия се усещам като вкъщи, поради тази поддръжка. Благодаря на всички тези хора, сподели още Димитров.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР