Григор Димитров заяви, че решението да се откаже от тенис

...
Григор Димитров заяви, че решението да се откаже от тенис
Коментари Харесай

Григор Димитров: Това е едно от най-тежките решения в кариерата ми

Григор Димитров съобщи, че решението да се откаже от тенис шампионата в София е едно от най-тежките, които му се е налагало да взима. Българският тенисист разгласи, че няма да пази купата от предходната година поради травма в рамото, получена по време на Australian Open.

" Aз и екипът ми трябваше да вземем едно от най-тежките решения до момента, а точно да пропусна тазгодишното издание на шампионата в София. Днес сутринта беше последната ми здравна консултация. За страдание няма да бъда 100% подготвен за идната седмица. Ако играя, това би могло да докара до спомагателни опасности и затруднения ", съобщи Димитров в известие до Българска телеграфна агенция.

Световният №4 разгласи за опцията да пропусне шампионата в събота, когато даде конференция на българска земя. Тогава той сподели, че не може да върви против тялото си и в случай че вероятно присъединяване в София заплашва целия му сезон, е по-добре да не рискува.

Димитров пропуща второ от трите издания на шампионата в София. Той отхвърли предлагането за присъединяване в първото издание на конкуренцията от категория " АТП 250 ", което се състоя през 2016 година Тогава от екипа му обясниха, че програмата му е направена авансово и няма по какъв начин да бъде изменена в придвижване.

" Ще ми липсва българската аудитория и тази невероятна седмица, която имах предходната година. Бих желал да благодаря на " София оупън " за тяхното самообладание и старания за това да има АТП шампионата в България ", сподели още Димитров при оповестяването на отдръпването си от конкуренцията.

Заради отсъствието от шампионата той ще загуби 250-те точки за международната класация, които завоюва от купата през 2017 година Така българинът ще загуби една позиция за сметка на Александър Зверев и от понеделник ще бъде №5 в света.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Мачовете на Григор Димитров (813)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР