Григор Димитров заяви, че не вижда необходимост от увеличението на

...
Григор Димитров заяви, че не вижда необходимост от увеличението на
Коментари Харесай

Григор Димитров се разграничи от исканията на звездите за увеличение на парите в тениса

Григор Димитров съобщи, че не вижда нужда от нарастването на наградните фондове за шампионатите от Големия шлем в тениса. Българинът сподели друго виждане по тематиката от звездите Роджър Федерер и Новак Джокович, които приканиха за повече пари и смяна в разпределението на приходите.

" АТП e на доста положително равнище в последните четири-пет години. Всичко се е нараснало, тъй че не виждам каква по-голяма смяна може да се направи. Гледам да заставам встрани от тази тематика ", сподели Димитров след въпрос на " Дневник " на конференция в София.

Той добави, че е удовлетворен от свършената работа и посоката, в която се развива Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП).

Темата за нарастването на наградните фондове беше повдигната от Джокович по време на Australian Open. Носителят на 12 трофеи от Големия шлем, който е президент на Съвета на играчите, беше подсилен от втория в света Федерер.

Според 36-годишния швейцарец тенисистите към този момент са " отегчени " от честото покачване на тематиката. Той прикани играчите дружно да положат старания и да отстояват задачите си, в случай че желаят да се стигне до нарастване на наградните фондове.

" Без подозрение те (организаторите) могат да заплащат повече. Според мен имахме положително съглашение, което правеше тях щастливи, а също и тенисистите. Изглежда, че времето му изтече ", сподели в Мелбърн носителят на 19 трофеи от Големия шлем, който ще изиграе 30-я си край от четирите най-значими шампионата в тениса.



На различен въпрос на " Дневник " какво е належащо на младите тенисисти, с цел да спрат хегемонията на звездите Федерер и Надал, Димитров отговори: " Много е просто – като ги победим ". И добави: " Хората не помнят, че даже и на 35-36 години, те не стопират да работят. Всеки си мисли, че просто тъй като са там, работят или упражняват по-малко. Опитът им оказва помощ да се оправят в доста сложни обстановки. "

Според българина Федерер е любимец за купата от Australian Open. В неделя швейцарецът се изправя против Марин Чилич.

Димитров съобщи, че присъединяване му в шампионата в София е под въпрос. Българинът има болки в рамото, като чака резултати от прегледите в Монако, с цел да разбере дали ще може да пази купата си в " Арена Армеец ".

 Григор Димитров се разграничи от настояванията на звездите за нарастване на парите в тениса
© LAP.bg

Всичко, което би трябвало да знаете за: Мачовете на Григор Димитров (808)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР