Григор Димитров заяви, че има тук-там болки, но това е

...
Григор Димитров заяви, че има тук-там болки, но това е
Коментари Харесай

Григор Димитров коментира състоянието си

Григор Димитров съобщи, че има на места болки, само че това е всекидневие при тенисистите. Той изрази вяра, че тялото му ще бъде добре в четвъртък, когато ще се изправи във втория кръг на Ролан Гарос против финландеца Емил Русувуори.

" За момента съм добре. Имам на места болки, само че това е всекидневие при нас. Бе значимо да приключа допустимо най-бързо, с цел да мога да си умря повече. Тези мачове са значими и за множеството от тях би трябвало да се подготвиш най-вече душевен в сравнение с физически, с цел да не изпускаш моментите ", разяснява Григор Димитров пред " Eurosport ", откакто се наложи с 6:0, 6:3, 6:2 над миналия през квалификациите Тимофей Скатов в първи кръг на Ролан Гарос. Двубоят продължи помалко от два часа. Предходната седмица обаче Гришо достигането до финала в Женева и имаше по-малко от три дни за възобновяване.
 Григор Димитров започва стремително на
Григор Димитров започва стремително на " Ролан Гарос "

Българинът се изправи в първи кръг против Тимофей Скатов

Той дефинира като добра играта си против казахстанеца: " Успях да задържа централизация от самото начало и имах време да приготвя идващия сет незабавно след първия. Започнах добре, продължих по този начин и във втория, в третия бе значимо да задържа концентрацията. Имаше вятър, стартира да става мрачно, тъй че гледах да остана фокусиран. "

За него Димитров следва дуел против финландеца Емил Русувуори, против който не е играл досега: " Със сигурност няма да е елементарен мач. Той играе доста добре. Последната година реализира много победи над положителни играчи. Аз се усещам чудесно, уповавам се тялото да бъде добре в четвъртък. "

" Никога не може да гледаш повече от един мач напред. Това е годно за всеки един състезател. Аз не желая да виждам кой отпада, кой няма да играе в шампионата. За мен това е спортът. Да се надяваме всичко да е добре от наша страна мач след мач ", отговори той за упованията си от шампионата.

Григор взе отношение и по въпроса с топките и положението на настилката, от които доста негови сътрудници показаха неодобрение. " За мен кортовете са много бързи, топките са тежки, само че това е за всички. По друго време са и по-различни. Всеки има своето виждане във връзка с настилка и топки. Никога не е елементарно. Разликата е огромна, в случай че играеш към 12 часа и в случай че играеш след 5:30-6. Когато си в подобен шампионат, по-важно е битката. Почнеш ли да се фокусираш на другите неща, тогава нещата не стават добре за теб. "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР