Григор Димитров заяви, че е развълнуван и очаква с нетърпение

...
Григор Димитров заяви, че е развълнуван и очаква с нетърпение
Коментари Харесай

Григор Димитров: Няма по-хубаво от това да играеш на родна земя

Григор Димитров съобщи, че е разчувствуван и чака с неспокойствие още веднъж да играе пред българска аудитория на шампионата по тенис Sofia Open през идната седмица в зала " Арена Армеец ".

Димитров се завръща в конкуренцията, която завоюва при дебютното си и само присъединяване до момента през 2017 година, когато след успеха си на финала целуна централния корт пред екзалтираната аудитория.

" Няма по-хубаво от това да играеш на родна земя. Чувствам се добре. Използвам опция да изляза на централния корт. Имам страхотни мемоари и се веселя, че съм тук. Често, когато пътувам, виждам мои мачове и специфични моменти. Именно в София беше един от тези най-специални моменти. Винаги имам това особено възприятие, освен поради публиката, само че и поради България ", разяснява хасковлията.

Той не скри, че чака изключителна поддръжка от трибуните.

" Очаквам добра аудитория. Всеки желае подтик към края на сезона, който да му даде по-голяма мощ, с цел да приключи сполучливо годината. Ще се опитам да употребявам позитивната сила. Приемам я и не преставам. Винаги и на всички места, когато имам българска поддръжка, се усещам добре. Затова напълно желая да се насладя на играта, на публиката, на централния корт ", сподели Димитров.

" За всеки шампионат е значимо да взе участие водещия състезател от страната. В последните години имаше доста промени, всичко беше доста внимателно, трябваше да се избират разнообразни неща и по тази причина не можех да играя тук ", добави той.

Българинът не е обезпокоен от мощната конкуренция в шампионата, в който лидер в схемата е първенецът от предходните два сезона Яник Синер (Италия), 11-и в международната класация, а измежду участниците са и 14-ият в класацията на АТП с купа от сериите " Мастърс " през този сезон Пабло Кареньо Буста (Испания), както и младите очаквания Холгер Руне (Дания) и Лоренцо Музети (Италия).

" Естествено задачата ми е да играя идната неделя (когато е финалната среща). Но мисля мач за мач. Няма значение против кого ще играя. Искам да виждам от моята страна на мрежата, да се показва добре, да се любувам. Не се опасявам от никого. Побеждавал съм всички ", безапелационен е хасковлията.

Димитров за последно игра на Откритото състезание на Съединени американски щати при започване на септември, когато отпадна във втория кръг.

" Добре съм след US Open. Дадох си време за отмора. Направих и обстойни проучвания, защото в един миг не се усещах добре, не бях в кондиция. Затова и не отидох да играя в Метц през тази седмица. Целта ми беше да съм на 100 % в София. В момента всичко е доста добре ", съобщи Димитров.

Хасковлията сега е без персонален треньор, откакто по-рано през месеца се раздели с Данте Ботини.

" Обмислям за треньора и няма да бързам. Годината като цяло ми беше добра. Но в дадени моменти чаках повече. Имах дребни контузиии, неща, които не се получаваха. Когато имаш проблеми със здравето е мъчно и изисква повече време ", изясни водещият български състезател.

Той не се ангажира с присъединяване за България в плейофа от купа " Дейвис " за класиране в Световна група I против Нова Зеландия при започване на февруари 2023 година.

" Първото и най-важно за мен в този момент е да намеря верния треньор и да изготвим най-подходящата стратегия за идващия сезон. Затова в този момент не мога да потвърдя присъединяване в Купа " Дейвис ", сподели Димитров.

Източник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР