Григор Димитров заяви, че е най-щастлив от факта, че вече

...
Григор Димитров заяви, че е най-щастлив от факта, че вече
Коментари Харесай

Вследствие на 3-те топ 10 победи: Григор вече е сред рекордьорите по още един показател!

Григор Димитров съобщи, че е най-щастлив от обстоятелството, че към този момент е задоволително непрекъснат в изявите си, с цел да печели поредност от мачове против най-хубавите в света и това ясно се вижда на шампионата в Маями, където българинът записа 3 поредни триумфа над състезатели от първата десетка, с което се класира за финала на шампионата. Всъщност първата ни ракета е записвал най-малко по една победа над представител на топ 10 във всяка една година от 2012-та насам, а това несъмнено е достижение, с което малко на брой биха могли да се похвалят.

Всички тези влиятелни триумфи и спортното дълголетите на Григор пък са повода да го забележим по какъв начин окупира лидерските позиции в още една доста влиятелна ранглиста. Нашият съотечественик изпревари Кей Нишикори по брой победи над топ 10 тенисисти, откакто надигра Александър Зверев на полуфиналите в Маями и по този начин към този момент може да се похвали с цели 41 извоювани борби с играчите от най-елитния тенис ешалон.

Това отрежда седмо място на Димитров по този индикатор измежду елитните играчи, като пред него са Даниил Медведев (44), Александър Зверев (50), Стан Вавринка (62), Анди Мъри (105), Рафаел Надал (186) и Новак Джокович (257), който е водач в класацията.

Grigor Dimitrov ranks 7th on list for most wins against the ATP Top-10 ranked players.
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР