Григор Димитров заяви, че е дал всичко от себе си,

...
Григор Димитров заяви, че е дал всичко от себе си,
Коментари Харесай

Григор Димитров: Опитах всичко, но нямаше много тенис

Григор Димитров съобщи, че е дал всичко от себе си, само че това не е било задоволително против изключителния сервис на Милош Раонич. Българинът напусна мастърса в Мадрид още след първия си мач, откакто отстъпи в трисетова борба с канадския тенисист.

" Тежък мач против първокласен конкурент. Направих каквото можах. Не си използвах шанса за пробив при започване на третия сет, пропуснах няколко удара, а той сервираше доста добре. Какво можех да направя? На точка за пробив и след това на мое преимущество нацели линиите. Милош си заслужи успеха ", сподели Димитров на конференция, представен от tennis24.bg.

" Опитах да посрещам, когато беше допустимо, само че всичко му се получаваше - точки за пробив, удари по линиите, първи сервис, втори сервис... Опитах всичко, само че не беше задоволително. Като цяло играх добре, само че нямаше доста тенис, нямаше дълги разигравания. Не можах да вляза в такива, да раздвижа играта, да основа офанзива. Когато играя против такива тенисисти, изключително при условия като в Мадрид, където топката отскача малко повече и няколко пъти дори щеше да ме прескочи, е комплицирано ", добави международният №4.

Димитров сподели още, че не може да си разреши да падне духом. " Понякога ти липсва шанс. Трябва да продължа да упражнявам, имам няколко дни до идващия шампионат. Контролирам това, което мога. Опитвам да съм положителен. Исках да играя повече мачове тук. Имам възприятието, че даже не играх мач - единствено сервис и ретур, липсваха ми разиграванията ", приключи българинът.



Пред шампионата Григор Димитров за следващ път дефинира сравненията с Роджър Федерер като част от предишното и показа, че се усеща изтощен от тях. " Разбира се, той е мой състезателен кумир, само че към този момент ми омръзна непрекъснато да приказват за него и за мен. Аз имам личен път, а той е един от двамата най-хубави в света толкоз доста години ", сподели Димитров в изявление за испанската осведомителна организация EFE.

Шампионът от финалите на АТП изясни, че опитът на Федерер и Рафаел Надал им оказва помощ в борбите с по-младите тенисисти и точно това ги държи на върха в ранглистата толкоз доста години. Според Димитров същото оказва помощ доста на Новак Джокович и Анди Мъри, които съумяха да разбият превъзходството на швейцареца и испанеца.

Българският тенисист приказва и за сезона си на клей, в който чака положителни резултати. Преди шампионата в Мадрид той доближи до полуфинал в Монте Карло и четвъртфинал в Барселона. В първия случай беше спрян от Рафаел Надал, който по-късно подвигна 11-а купа в княжеството, а по-късно загуби от Пабло Кареньо Буста.

" Тренирах доста за сезона на клей и чакам да се показва по-добре от предходната година. Хубаво е за тези шампионати да пристигнеш малко по-рано, с цел да можеш да се нагодиш към настилката и да свикнеш с характерностите. Някои кортове са по-бавни, а други като този в Мадрид - малко по-бързи ", добави Димитров.

Следващият шампионат, в който българинът ще взе участие, е мастърсът в Рим, който стартира на 14 май. Той ще бъде подложен под №3, като няма точки за отбраняване, откакто преди година отпадна още на старта от Хуан Мартин дел Потро.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР