Григор Димитров затвърди страхотните впечатления, които остави с представянето си

...
Григор Димитров затвърди страхотните впечатления, които остави с представянето си
Коментари Харесай

В първокласно тенис зрелище: Григор остави всичко на корта, но бе пречупен от Синер в Пекин

Григор Димитров затвърди страхотните усещания, които остави с представянето си до момента в Пекин и въобще не беше надалеч от това да запише втората си поредна топ 10 победа в шампионата, само че Яник Синер надви в едно същинско тенис представление над топ състезателя ни и продължи към финалната четворка на надпреварата - 6:4 3:6 6:3.

Димитров показва ниво почтено за най-високия ешалон в спорта, само че позволи няколко леки пропуквания, които разрешиха на любимеца да се наложи след 2 часа и 30 минути игра, което ще му даде опция да се изправи против Карлос Алкарас в спор за място във финала.

Стартът не беше по никакъв начин добър за Григор, който позволи няколко лесни неточности и отстъпи непринудено самодейността на своя противник, а Синер непрекъснато повишаваше темпото на игра и справедливо се снабди с два брейкбола. Родният ни представител обаче се активизира таман в точния момент и скоро самичък разполагаше с геймбол, единствено че позволи двойна неточност, а най-после съобщи подаването си след забито драйв воле в центъра на мрежата.

Последва нулев сервис гейм в интерес на шестия подложен и изглеждаше, че той напълно управлява протичащото се на корта, само че българинът бързо сподели, че мачът занапред стартира и най-сетне се разписа в резултата. Димитров демонстрираше все по-голяма заостреност при отиграванията си и доближи до две благоприятни условия за рибрейк, откакто пласира свръхестествен бекхенд уинър по правата, но Синер отреагира с гръмотевичен форхенд и съвършено изпълнена къса топка, с цел да усили задатъка си до 3:1.

Оттам насетне Гришо резервира отличния темп на личен сервис и печелеше огромен % от дългите разигравания, което му позволяваше да е доста равносилен в геймовете, когато посреща, единствено че шестият подложен устоя на натиска и в последна сметка удържа до последно своя задатък, печелейки откриващата част.

Бившият номер три продължи да е непреклонен на начален удар и серията му доближи до 11 следващи точки, а също така можеше очевидно да видим по какъв начин непоставеният тенисист към този момент диктува хода на разиграванията и търси линиите при всяка една комфортна опция.

Световният номер седем пък също играеше на извънредно високо равнище и първите брейкболи в сета се откриха пред него, като това се случи благодарение на прословут пай диагонал от форхенд страната. Григор обаче не трепна и отговори с поредност от мълниеносни офанзиви, които му разрешиха да поведе с 3:2.

За страдание, то доста скоро първата ни ракета се оказа в още по-тежка обстановка, тъй като Синер взе преднина от 0:40, само че и третата опция не се оказа задоволителна за любимеца, защото хасковлията се регистрира със спиращо дъха деми воле и съумя да се измъкне от привидно безнадеждната обстановка.

Впоследствие функциите напълно се обърнаха, като Димитров на собствен ред имаше три следващи точки за пробив и пласира отличен ретур при последния си късмет, който извади отвън баланс неговия противник и брейкът беше налице. Драмата не беше завършила и Синер незабавно можеше да се върне в резултата, само че родният ни представител отрази следващи два брейкбола и вкара мача в съдбоносен трети сет.

Там събитията от дебютните минути на дуела се повториха и нашият съотечественик въобще не можеше да разчита на първото си подаване, което разреши на италаинеца да бъде оптимално нападателен от ретур и доста бързо геймовете станаха 3:0 в интерес на по-високоранкирания тенисист.

Последва стремително извоюван сервис гейм от страна на българина и той доста скоро имаше опция да навакса пасива си, но Синер вкара безупречни начални удари в най-важните моменти и запази задатъка си. Напрежението се трансферира бързо от другата страна на мрежата и Григор също трябваше да мине през тежки моменти, с цел да запази очакванията си за триумф, единствено че въпреки всичко оцеля и направи резултата 2:4.

Маратонските геймове въобще не стопираха дотук, като Григор не спираше да се бори и полагаше неимоверни старания да укротява офанзивите на младока, само че беше без никакви шансове при двата си шанса за рибрейк и се приближи единствено на гейм от успеха.

Изглежда това пречупи съпротивителните сили на първата ни ракета, който позволи пробив на нула и Синер можеше да вдигне победоносно ръце във въздуха, печелейки последните седем точки в конфликта.

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР