Григор Димитров затвърди отличната си форма от края на миналия

...
Григор Димитров затвърди отличната си форма от края на миналия
Коментари Харесай

Григор Димитров стигна четвъртфинал в Бризбън

Григор Димитров затвърди отличната си форма от края на предишния сезон и началото на този с още една победа. Той се оправи с лекост с Даниел Алтмайер с 6-:1, 6-3 за час и седем минути игра.

Така българинът, който е подложен под номер 2, се класира за четвъртфиналите на шампионата в Бризбън. Там Гришо ще играе против представителя на домакините Ринки Хиджиката, като мачът е на следващия ден. По-рано през днешния ден Хиджиката се наложи над чеха Томаш Махач.

Григор Димитров стартира чудесно мача с Алтмайер, като завоюва първите пет гейма. Германецът съумя да вземе подаването си за 5-1, само че по-късно загуби идващия гейм на нула.

Във втория сет Димитров още веднъж направи ранен пробив, с цел да поведе с 2-1. Българинът направи още един пробив за 5-2, с което на процедура отхвърли противника си. В осмия гейм германецът стигна до три точки за пробив, само че Димитров ги избави. А по-късно затвори умерено мача, с цел да запише 20-ата си победа в Бризбън. Той завоюва трети конфликт против Алтмайер, като още няма изгубен сет.

„ Беше прекрасен мач. Движех се доста добре по корта първоначално и бях нападателен, когато се постановяваше. Това е един от обичаните ми кортове и благодаря на публиката, която остана да ме гледа. В идващия кръг публиката ще поддържа своя човек, само че аз обичам честните мачове. Играят двама индивида на корта, за жалост единствено единият продължава напред. Аз се пробват да играя най-хубавия си тенис “, разяснява Григор Димитров.

При победи и на четвъртфинала той може да играе с испанската легенда. Преди това обаче испанецът би трябвало да завоюва против австралиеца Джейсън Къблър и вероятно още един представител на домакините – Джордан Томпсън.

It's becoming his trademark shot
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР