Григор Димитров заслужено има репутацията на един от най-големите спортмени

...
Григор Димитров заслужено има репутацията на един от най-големите спортмени
Коментари Харесай

Философията на Григор Димитров: По-важно е да си велик човек, отколкото велик шампион

Григор Димитров справедливо има репутацията на един от най-големите спортмени в ATP Тура и никой от останалите състезатели не си е разрешавал в никакъв случай да се изкаже отрицателно по негов адрес. Изглежда пък за първата ни ракета, то човешките качества постоянно са били на по-висок фундамент по отношение на спортните, което разбираме от последното му изявление:

" Някои неща са отвън нашия надзор и нямаме право на избор.  В последна сметка, можеш единствено да бъдеш себе си. Това е едно от най-важните изкуства за асимилиране в живота.

Много хора ме питат дали скърбя за нещо и бих ли постъпил по по-различен метод в дадена обстановка. Връщайки се обратно, то изрично не бих го сторил, тъй като тъкмо тези прекарвания са ме оформили освен като състезател, само че и като човек.

Да, купите и челните позиции в ранглистата са ужасно нещо, единствено че постоянно се сещам какво ми сподели моята майка, когато ми предстоеше да стана професионален тенисист, а точно, че желае от мен да се трансформира във популярен човек и чак по-късно във популярен първенец.

Тези думи останаха вечно в съзнанието ми. Може би щях да направя нещо по-различно и да доближи до по-висока позиция в ранглистата. Кой знае? Аз обаче съм доста благополучен от прекарванията си в предишното " - споделя най-хубавият български тенисист пред формалните медийни канали на Мастърса в Синсинати.

Somethings are bigger than tennis ❤️ |
— Western & Southern Open (@CincyTennis)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР