Григор Димитров започва участието си на турнира във Вашингтон с

...
Григор Димитров започва участието си на турнира във Вашингтон с
Коментари Харесай

Адриан Манарино – в каква форма е следващият опонент на Григор?


Григор Димитров стартира присъединяване си на шампионата във Вашингтон с мач против Адриан Манарино. Французинът победи Брадли Клан в първия кръг на шампионата.

34-годишният играч в действителност се радва на относително мощен сезон, в който игра полуфинал в Хертогенбош и четири други четвъртфинала. Ветеранът се радва на положителни представяния в Съединени американски щати, като три от тези шампионати бяха точно там.

Манарино победи Давидович Фокина и Гофен в Монпелие, игра равностойно на Рейли Опелка в Делрей Бийч, отстрани Алекс де Минор в Хертогенбош и стигна до три сета против него на четвъртфинала в Атланта през предходната седмица.

Докато сигурно не се намира в неприятна форма, той всекидневно е комфортен противник за най-хубавия ни тенисист.

Григор води с 3-0 в общия баланс от дуелите им досега, като всички техни мачове са се провели точно на твърдите американски кортове – два в Акапулко (2020,2021) и един в Делрей Бийч (2016).

Разликата в класите посред им, когато демонстрират най-хубавото си лице на корта, е огромна и е изрично в интерес на българина, само че от огромно значение ще бъде в какво положение ще влезе в конфликта Димитров – това ще бъде първият му дуел след травмата на Уимбълдън.

Бившият №3 даде няколко изявленията, в които уточни, че се усеща отлично и е съумял да си вземе нужна отмора, в която да се презареди и душевен. Ако фактически е в добра кондиция, упованията са, че ще преодолее съперника си с лекост. Ако обаче това не е по този начин, Манарино е кадърен да го затрудни.

Срещата на поставения под №5 ще бъде трета на корт №4. Там програмата стартира в 19 часа с Аслан Карацев – Микаел Имер. След това ще има мач на двойки. Това значи, че можем да чакаме началото да бъде преди среднощ.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР