Григор Димитров започва пътя си в сезона на трева с

...
Григор Димитров започва пътя си в сезона на трева с
Коментари Харесай

Григор Димитров стартира в "Куинс" с големи очаквания

Григор Димитров стартира пътя си в сезона на трева с мач от шампионата в " Куинс ". Българският тенисист се изправя против босненеца Дамир Джумхур.

Мачът е първи в програмата на централния корт и ще стартира в 14.00 часа. При триумф във втория кръг Димитров ще срещне спечелилия от срещата сред Новак Джокович и Джон Милман.

Българинът, който е първенец в конкуренцията от 2014 година, съобщи, че усеща специфична връзка с шампионата в " Куинс ". Това е и шампионатът, в който той има най-вече участия, като не е пропущал да играе откогато през 2009 година стартира да се състезава при мъжете.

" Куинс " постоянно ми е носил огромен триумф през годините, тъй че ще чакам доста от себе си ", съобщи вторият в схемата. Той към този момент изигра първия си мач в конкуренцията, само че в шампионата за двойки, където с колегата му Райън Харисън отпаднаха.

" Мисля, че имам специфична връзка с тревата. Това постоянно е била настилката, на която съм желал да се показва добре и знам какъв брой лимитирано е времето ни (през сезона) там. Тревата е доста непредвидима и постоянно би трябвало да си подготвен. Трябва да си концентриран, да си доста по-настоятелен, когато противникът сервира ", сподели Димитров.

Освен купата преди четири години Димитров има и два полуфинала " Куинс " - предходната година, когато загуби в три сета от бъдещия първенец Фелисиано Лопес, и през 2012 година, когато беше спрян от Давид Налбандян.

Димитров има две победи в двете си досегашни против с Джумхур, който е измежду най-прогресиращите млади играчи в последните две години. И двата мача посред им бяха оспорвани и приключиха в три сета - 6:1, 3:6, 6:3 в Пекин през 2017 година и 4:6, 6:4, 6:3 в Делрей Бийч през 2016 година

Всичко, което би трябвало да знаете за: Мачовете на Григор Димитров (920)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР