Григор Димитров започва довечера защитата на титлата си на турнира

...
Григор Димитров започва довечера защитата на титлата си на турнира
Коментари Харесай

Григор Димитров: Трябва да мисля мач за мач, както направих миналата година в Синсинати

Григор Димитров стартира тази вечер отбраната на купата си на шампионата " Мастърс " 1000 в Синсинати. Негов противник ще бъде германецът Миша Зверев. Българският №1 даде особено изявление за TennisTV, където разкри възприятията си за един от обичаните си шампионати.

 Миша Зверев е първият противник на Григор Димитров в Синсинати
Миша Зверев е първият противник на Григор Димитров в Синсинати

Германецът се оправи елементарно с босненеца Дамир Джумхур в два сета

" Всеки път когато се завръщам в шампионат, от който имам положителни мемоари, се усещам добре. Турнирът е същият, само че към този момент е различен сезон, тъй че би трябвало да стартира от първия мач. Точно това направих предходната година и това ще опитам да направя в този момент.

" В схемата има доста мощни тенисисти, които са в отлична форма сега, както и през цялата година. Трябва да остана съсредоточвам и да се концентрирам върху личната си игра. Да мисля мач за мач, както направих предходната година. Условията тук доста ми харесват. Горещо е, а това пасва чудесно на играта ми. Ще се опитам да извлека преимущество от всичко, което ни заобикаля тук.

Не мисля за точките. Просто е - в случай че играеш добре и печелиш мачовете си, тогава ще напредък в ранглистата. Ако не играеш добре и губиш - падаш надолу. Миналата седмица изиграх няколко поредни дуела, което беше добра вест за мен след, откакто отсъствах няколко седмици.

Не мога да кажа кой е любимец тук, има доста момчета, които се намират в страхотна форма. Има и такива, които в последните месеци не са в оптимално положение, само че изцяло са страхотни играчи и постоянно могат да те изненадат. Обичам този шампионат, обичам цялата организация и всичко, с което се сблъскваме тук. Надявам се да се показва добре и тази година ", приключи Димитров.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР