Григор Димитров започна успешно участието си на турнира АTP 250

...
Григор Димитров започна успешно участието си на турнира АTP 250
Коментари Харесай

Григор Димитров би Корда на старта в Марсилия

Григор Димитров стартира сполучливо присъединяване си на шампионата АTP 250 в Марсилия. Той победи Себастиан Корда след 6-1, 7-6(5) след 100 минути игра на корта.

Българинът, който е втори подложен в главната скица, стартира непосредствено от втори кръг. Спечеленият мач значи класиране за четвъртфиналите. Следващият му противник ще е Иржи Лехечка или Артур Риндеркнех.

Още в откриващия гейм Димитров трябваше да отразява точка за пробив. Той се оправи не даде друга такава на Корда. После Гришо проби за 3-1 и умерено взе първия сет. Добрата игра на хасковлията продължи и при започване на втория сет. Той проби на старта, а по-късно взе и своето подаване, с цел да запише седми следващ извоюван гейм. В осмия гейм Корда върна пробива, изравнявайки за 4-4. В тайбрека американецът поведе с 5:3 точки, само че Григор Димитров взе идващите четири и постави точка на разногласието.

„ Първият сет беше добър за мен, само че той е доста сложен противник. Знаех, че мачът ще е тежък, упражнявали сме доста пъти дружно. Щастлив съм от първия си мач. Атмосферата тук ми харесва, помня първото ми присъединяване преди много години “, сподели Димитров след дуела. Това беше първа победа за него над Корда във втория им конфликт. Двамата играха дружно на двойки при започване на годината в Бризбън. Там.

What a way to close the set
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР