Григор Димитров започна с впечатляваща победа над Стан Вавринка участието

...
Григор Димитров започна с впечатляваща победа над Стан Вавринка участието
Коментари Харесай

Гришо отнесе Вавринка на старта в Рим

Григор Димитров стартира с впечатляваща победа над Стан Вавринка присъединяване си на шампионата от сериите Мастърс 1000 в Рим.

Гришо почиваше в първия кръг, а във втория пречупи трикратния първенец от Големия шлем с 6:3 и 7:6 (3) за 97 минути игра на втория по величина корт на " Форо Италико " – Грандстенд.

Димитров, полуфиналист в конкуренцията през 2014 година, осъществя пробив още в откриващия гейм на мача и резервира преимуществото си до края на първия сет.

Българинът продължи да управлява играта и направи брейк и на старта на втората част, само че последователно 38-годишният швейцарец, 84-и в света сега, подвигна равнището си и съумя да изравни за 3:3, след което се стигна до тайбрек.

В него обаче българинът беше стабилен, поведе с 6:1 точки и това се оказа решаващо.

Така хасковлията записа шеста победа в 13 мача с Вавринка, а с триумфа той си обезпечи €48 835 и 45 точки за международната класация, в която заема 33-о място.

Димитров чака спечелилия от мача сред защитаващия купата си шесткратен първенец и лидер в схемата Новак Джокович (Сърбия) и аржентинеца Томас Мартин Ечебери, които играят във вечерната сесия през днешния ден.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР