Григор Димитров започна с убедителна победа на Мастърса в Мадрид,

...
Григор Димитров започна с убедителна победа на Мастърса в Мадрид,
Коментари Харесай

Тенис съвършенство: Григор опустоши Шварцман и е осминафиналист в Мадрид

Григор Димитров стартира с безапелационна победа на Мастърса в Мадрид, преодолявайки с лекост съпротивата на Максим Креси. Днес обаче привидно предстоеше надалеч по-трудно тестване, тъй като предстоеше конфликт с Диего Шварцман. Световният номер 15 е измежду най-хубавите тенисисти на клей в света и е водач по реализирани победи на червени кортове през 2022-ра. Тези условия по никакъв метод не тормозиха българина, чиято игра вървеше безусловно безупречно и някогашният четвъртфиналист в испанската столица се наложи с разгромното 6:0 6:3. Несъмнено нашият съотечественик изнесе най-силния си дуел от началото на сезона и справедливо се класира за осминафиналите, където му следва да срещне един всред Стефанос Циципас и Лука Пуй.

Срещата стартира по желан метод за Григор, който нанесе два мощни форхенд уинъра и скоро разполагаше с пробив задатък на сметката си. Първото подаване на Димитров пък протече без непотребни затруднения, като той пласира два завършващи бекхенда, както и дебютния си ас в конфликта Гришо надалеч не спря дотук, продължавайки да бъде оптимално нападателен и аржентинецът просто нямаше отговор на засипващите го офанзиви и скоро беше изправен пред нов брейкбол.

Последва дълго разиграване, в което хасковлията се отбрани образцово, с цел да премине в нахлуване и да нанесе следващия си неспасяем форхенд. Българинът продължи да бъде цялостен стопанин на събитията на корта и изцяло ненадейно откриващата част приключи на нула в негова изгода. Всичко това се разви в границите на 25 минути, през които Шварцман беше спечелил едвам 6 точки, а уинърите бяха 14:1 в интерес на родния ни представител.

Димитров изпита леки съмнения при започване на втория сет, когато извърши неубедителна къса топка и внезапно трябваше да отразява точка за пробив. Нашият съотечественик отреагира с блестяща акция към мрежата и откри метод да избави началния си удар, което го въодушеви още веднъж да заиграе на предавката от старта на мача, до момента в който южноамериканецът изглеждаше доста по-бавен от нормално и допускаше обикновени грешки. Всичко това докара до нова мощна серия за нашето момче и аржентинецът сервираше за оставане в мача при 3:5 от негова позиция, само че не завоюва нито разиграване повече и Григор записа впечатляващ успех!

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР