Григор Димитров започна с победа в два сета осмото си

...
Григор Димитров започна с победа в два сета осмото си
Коментари Харесай

Гришо преодоля Шаповалов на старта в Ротердам

Григор Димитров стартира с победа в два сета осмото си присъединяване на АТР 500 шампионата в Ротердам. Най-добрият ни тенисист надигра шестият подложен в главната скица Денис Шаповалов от Канада с 6:3, 7:6(3).

На осминафиналите в зала " Ахой " Гришо чака спечелилия от дуела сред Феликс Оже-Алиасим (Канада) и Ян-Ленард Щруф (Германия).

20-годишният Шаповалов, който е под номер 16 в света, получи две благоприятни условия за пробив още в откриващия гейм на мача, само че с четири следващи положителни сервиса Димитров се измъкна от неприятната обстановка и поведе с 1:0. Канадският левичар бе неуверен в първия си сервис-гейм и след няколко шанса за брейк Гришо реализа пробив за 2:0. До края на сета 28-годишният българин игра без напрежение и поведе в резултата след 6:3.

В идващия сет всеки печелеше подаването си относително елементарно до десетия гейм. Тогава след двойна неточност на българина левичарят стигна до сетбол, само че Григор го отрази с отличен първи сервис и след това завоюва подаването си за 5:5.

В 12-ия гейм Димитров още веднъж направи две двойни, само че взе подаването си и вкара сета в тайбрек. Размяната на полетата пристигна при 4:2 точки за 28-годишния хасковлия. Димитров не се отпусна и при 6:3 осъществя първия мачбол и завоюва мача.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР