Григор Димитров започна с победа участието си в първия за

...
Григор Димитров започна с победа участието си в първия за
Коментари Харесай

Димитров обърна Фучович на старта в Мелбърн

Григор Димитров стартира с победа присъединяване си в първия за годината шампионат от Големия шлем Аустрелиън Оупън, откакто надделя мъчно Мартон Фучович в четири сета – в обособените елементи 4-6, 6-3, 7-6 (1), 6-2, за тъкмо три часа и половина на корта.


Първата ни ракета се нуждаеше от поврат, с цел да пречупи съпротивата на коравия маджарин, който завоюва откриващия сет, откакто осъществя един пробив повече от нашия тенисист. 69-ият в международната класация започва дуела с пробив, а по-късно направи още един за 5-2. Григор върна един от двата брейка, само че нямаше сили за повече и по този начин изостана в резултата. Във втората част Фучович още веднъж удари първи за задатък от 2-1, само че оттам-насетне до края на сета Димитров властваше на корта за крайното 6-3.

Третият сет бе решен в тайбрек, откакто и двамата пропуснаха точки за пробив. В дългия гейм първата ни ракета бе решителен и даде единствено една точка на унгареца. Това като че ли пречупи Фучович, който нямаше съпротивителни сили в четвъртата част, изгубена с 2-6.

13-ият в схемата Димитров приключи с 8 аса и 8 двойни неточности, само че завоюва 83% от точките на първи сервис. И двамата завършиха с негативен баланс печеливши удари – непредизвикани неточности – Григор приключи с 39 уинъра и 55 неточности, а Фучович с 31-59.

За място в трети кръг българинът ще спори с спечелилия от мача сред австриеца Себастиан Офнер и представителя на домакините Танаси Кокинакис. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР