Григор Димитров започна с победа на тенис турнира от сериите

...
Григор Димитров започна с победа на тенис турнира от сериите
Коментари Харесай

Григор Димитров започва с трудна победа в Монте Карло

Григор Димитров стартира с победа на тенис шампионата от сериите " Мастърс " в Монте Карло, откакто преодоля 20-годишния американец Бен Шелтън - 6:1, 3:6, 6:3 за 2 часа и 12 минути.

В откриващия сет някогашният номер 3 в международната класация бе всемогъщ стопанин на корта. Той осъществя два пробива от три благоприятни условия, като взе пет поредни гейма, с цел да го завоюва с 6:1.

Във втория сет обаче Шелтън понижи непредизвиканите неточности и заигра с по-голяма убеденост. Американецът, който е 39-и в международната класация, получи и първата си точка за пробив в осмия гейм и незабавно съумя да я осъществя, с цел да поведе с 5:3 гейма.

Особено тежък и за двамата тенисисти се оказа деветият гейм на втория сет. Той продължи близо 20 минути, като в него Димитров пропусна пет брейкбола, а Шелтън съумя да завоюва сета от четвъртата си опция.

Българинът реализира 117-ата си победа в надпревари от този сан, като има и 85 загуби от 87 участия.

За класирането си за втория кръг българинът ще вземе 45 точки за международната класация и 41 700 евро от общия награден фонд от 5,7 милиона евро.

През 2018-а и 2022-а Григор доближава до полуфиналите като в този момент има за пази 360 точки от предходната година.

Следващият му противник ще бъде чехът Ижи Лехечка, който по-рано през днешния ден се оправи с Емил Русувуори (Финландия) с 6:1, 7:5.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР