Григор Димитров започна отлично 13-ото си участие на Ролан Гарос.

...
Григор Димитров започна отлично 13-ото си участие на Ролан Гарос.
Коментари Харесай

Григор: Няма какво да доказвам повече

Григор Димитров стартира чудесно 13-ото си присъединяване на " Ролан Гарос ". Най-добрият български тенисист завоюва с 6:0, 6:3, 6:2 против Тимофей Скатов. След дуел той даде оценка на представянето си, приказва за това по какъв начин се развива сезонът му, за новия му контракт с Lacoste и бъдещето си.

" Всяка година е друга, имах допустимо минимум време за подготовка за шампионата тук. Имах единствено една подготовка преди първия ми мач. Като цяло нещата се развиха добре, само че това е единствено началото ", показа Григор.

" Беше добър мач. Не желаех да чакам доста от себе си, тъй като единствено един ден упражнявах на кортовете тук и имах напълно други неща да правя… Започнах добре, прекрасен втори сет, в третия бях по-солиден и не желаех да давам опция на противника “, съобщи Димитров след дуела.

Българинът разяснява и новото облекло, с което се появи за първи път във вторник на корта.

„ Толкова години изкарах с Найки - 12-13, и си споделих: за какво не? Аз постоянно одобрявам новото начало. С тази компания (б.а. – Лакост) имаме близки контакти от години. Когато бях на 14-15 години желаеха да стартираме, само че тогава нещата не се получиха. … Този път нещата станаха. Интерсно е “, сподели той.

Григор съобщи, че има шансове да играе за Купа „ Дейвис “ против Казахстан в София. „ Интересни месеци предстоят. Трябва да помисля върху някои неща “, разгласи загадъчно 29-ият в международната класация.

Пред финландска организация Григор похвали играта на идващия си противник Емил Руусувуори и си спомни, че един-два пъти са упражнявали дружно преди време. Според него финландецът се е развил доста напоследък и е постоянен на клей.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР