Григор Димитров записва един от най-силните си турнири за 2022,

...
Григор Димитров записва един от най-силните си турнири за 2022,
Коментари Харесай

В колко часа играе Григор днес и къде да го гледаме


Григор Димитров записва един от най-силните си шампионати за 2022, достигайки до полуфинала на ATP 500 шампионата във Виена. Днес българинът още веднъж ще излезе на корта в първи мач от програмата, както бе и в предходните му дуели на Erste Bank Open, като почитателите му ще се надяват това да му донесе шанс. Предизвикателството обаче е доста съществено – международният №4 Даниил Медведев, който оглавява схемата във Виена.

Изминаха съвсем пет години, откогато Григор Димитров за последно игра в мач за купа. Това се случи на друга ATP 500 конкуренция – тази в Ротердам, през 2018, когато първата ни ракета отстъпи пред Роджър Федерер (2-6, 2-6). Оттогава до момента българинът е в серия от девет следващи изгубени полуфинала. Два от тях бяха през сегашния сезон – против Максим Креси на ATP 250 шампионата в Мелбърн през януари (5-7, 6-7) и против Алехандро Давидович Фокина на Мастърса в Монте Карло (4-6, 7-6, 3-6).

Днешният полуфинал и първи за Димитров в зала от 2020 година насам, когато игра на тази фаза в Антверпен. Преди конкуренцията във Виена прогнозите за първата ни ракета не бяха изключително оптимистични, защото той бе в серия от три следващи загуби. Димитров отстъпи пред Брендън Накашима във втори кръг на US Open, след което претърпя провали от Иля Ивашка в София и Иржи Лехечка в Стокхолм.

На Erste Bank Open баче българинът още веднъж стартира да намира най-хубавата си форма. Участието му стартира с победа над квалификанта Тиаго Монтейро (6-3, 6-4), след което обаче пристигна време за доста по-тежко тестване – международния №8 Андрей Рубльов. Макар руснакът да бе считан за корав любимец, Димитров опроверга прогнозите и изигра един от най-силните си мачове през сезона, като победи с 6-3, 6-4, записвайки своята 30-а победа над състезател от челната десетка на ранглистата.

На четвъртфинала първата ни ракета се изправи против международния №58 Маркос Гирон – конкурент, който разгроми с 6-1, 6-1, 6-1 на старта на Ролан Гарос. Именно този мач обаче се оказа най-трудният за българина от началото на конкуренцията. Високият брой непредизвикани неточности от негова страна бе на път да му изиграе неприятна смешка против не изключително впечатляващ конкурент, само че все пак опитът и класата на Димитров се оказаха решаващи във значимите мигове и той доближи до първия си полуфинал от половина година насам.

Там обаче го чака намиращият се в отлична форма Даниил Медведев, който преследва втората си купа от началото на сезона след тази в Лос Кабос. Руснакът не загуби повече от четири гейма в нито един от сетовете си от началото на шампионата, като също така е в серия от 26 следващи извоювани подавания.

Участието на международния №4 стартира с безапелационен триумф над Николоз Басилашвили (6-2, 6-2), след което пристигна време за конфликт с локалния любим Доминик Тийм. Шампионът на US Open за 2021 година обаче не разреши на австриеца още веднъж да зарадва сънародниците си по трибуните и надви безапелационно с 6-3, 6-3.

Следващият конкурент на Медведев бе миналогодишният полуфиналист Яник Синер, за който това бе първи шампионат след травмата, която претърпя на Sofia Open. След оспорвания първи сет доста по-добрата физическа кондиция на руснака наклони везните в негова изгода и той още веднъж надви решително, този път с 6-4, 6-2.

До момента Димитров и Медведев са играли между тях пет пъти, като салдото е 3-2 в интерес на някогашния водач в ранглистата. Българският тенисист завоюва първия конфликт посред им – на четвъртфинала в Куинс през 2017 (6-3, 3-6, 6-3), само че по-късно Медведев записа три следващи победи.

Руснакът надви на осминафинала във Вашингтон същата година 6-4, 6-2), а след това на полуфинала на US Open 2019 (7-6, 6-4, 6-3) и на осминафинала в Синсинати през 2021 година (6-3, 6-3). Съвсем скоро по-късно обаче Димитров прекъсна отрицателната си серия против този конкурент, триумфирайки в трагичен конфликт на осминафинала в Индиън Уелс (4-6, 6-4, 6-3). Днешният дуел ще бъде първи посред им на закрито.

Сблъсъкът ще стартира в 15:00 ч. българско време и ще бъде излъчен онлайн по MAX Sport 1.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР