Григор Димитров записа убедителна победа в първия кръг на турнира

...
Григор Димитров записа убедителна победа в първия кръг на турнира
Коментари Харесай

Григор Димитров разгроми Карацев на старта в Ротердам

Григор Димитров записа безапелационна победа в първия кръг на шампионата в зала в Ротердам, който е от категория АТП 500 и е с награден фонд 2.2 млн. евро. Българинът се наложи с 2:0 сета над миналия през квалификациите руснак Аслан Карацев, в обособените елементи 6:1, 6:3. Срещата продължи единствено 59 минути!

Това беше втори двубой сред двамата през сезона, откакто преди близо месец премериха сили в първия кръг на Откритото състезание на Австралия, където победител още веднъж излезе българинът. И през днешния ден Григор Димитров се показа на извънредно равнище и изцяло заслужи изразителния триумф.

Съперникът на Димитров във втория кръг ще бъде избран от дуела Хуберт Хуркач (Полша, №5) – Роберто Баутиста Агут (Испания), които откриват програмата на централния корт във вторник (начало в 12:00 часа).

Първият сет се разви стремително и напълно по усета на Григор Димитров. С два ранни пробива българинът поведе с 4:0 гейма, а с трети подобен, освен това на 0, затвори първата част след единствено 26 минути игра. За целия сет Димитров завоюва повече от два пъти повече точки от Карацев (26-10), като не загуби нито една точка при вкаран първи сервис. От своя страна руснакът „ оказа помощ " с 12 непредизвикани неточности.

Димитров продължи да господства напълно и при започване на втората част. Бившият №3 в света още веднъж направи ранен пробив, който с лекост затвърди за преднина 3:0 гейма. До края на срещата българинът не изпусна контрола и се поздрави с чист триумф.

Припомняме, че точно в Ротердам Димитров игра на последния си край в тура. Това се случи преди 5 години, а в разногласието за трофея тогава българинът отстъпи пред Роджър Федерер.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР