Григор Димитров записа трета поредна победа в група Пийт Сампрас

...
Григор Димитров записа трета поредна победа в група Пийт Сампрас
Коментари Харесай

Гришо с 3 победи от 3 мача в Лондон

Григор Димитров записа трета поредна победа в група " Пийт Сампрас " и приключи с цялостен актив потока си на финалния " Мастърс " в Лондон! Българинът изнесе тенис лекция и на Пабло Кареньо Буста, откакто го прегази с 6-1, 6-1 за малко над час игра на Централния корт. Първата ни ракета изигра свръхестествен мач, в който бе безспорен стопанин на протичащото се на корта. Той безусловно мина през испанския си конкурент, който на моменти не знаеше какво да стори с топката.

Двубоят бе категоризиран като среща без значение, защото Димитров се бе класирал първи в групата, а испанецът отпадна още преди мача. Това обаче не е доста вярна оценка, що се отнася до първата ни ракета. 26-годишният хасковлия добави още 200 точки в ранглистата на АТР, а при победа над Джак Сок в полуфинала ще запише рекордната 3-а позиция в света!

Така след триумфите над Доминик Тийм, Давид Гофен, а в този момент и над Кареньо Буста, Григор към този момент е напълно концентриран в полуфиналния си мач против Джак Сок. Той е на следващия ден (събота) не преди 22:00 часа българско време.

Григор стартира стремително първия сет. Само 7 минути след началото на мача българинът към този момент водеше с 3-0. Той взе своето първо подаване на нула, като Кареньо Буста не съумя да върне нито един път топката в полето на първата ни ракета. Димитров бе безмилостен и при първия сервис гейм на своя конкурент - той го проби на нула благодарение на няколко неточности на испанеца, както и на страховит форхенд уинър по правата. Гришо затвърди брейка елементарно след 3 уинъра от форхенд и взе удобна преднина още при започване на дуела.

Мъките на 26-годишния испанец продължиха и при идващото му подаване. При резултат 40:40 той заби бекхенд в мрежата, след което Григор го довърши с необикновен смач на мрежата и поведе с 4-0. Кареньо Буста изглеждаше унищожен, а Димитров натрупа все по-голямо самочувствие. Българинът затвърди бързо втория си брейк след гейм на 15 и при резултат 5-0 към този момент бе явен изходът от първия сет. Номер 10 в света съумя да запише гейм, само че Григор бе безмилостен и затвори сета с 6-1 след единствено 23 минути игра.

Първата ни ракета продължи тоталната си доминация на корта и при започване на втората част. Той поведе с 1-0, откакто още веднъж проби сервиса на испанския си конкурент. При една от точките Димитров размина на мрежата Кареньо Буста, а испанецът се протегна да доближи топката и се строполи на земята. Той получи известни пострадвания в региона на кръста и след края на гейма се възползва от медицински таймаут. Видя се обаче, че Буста не е същият след паузата. Григор затвърди брейка с два аса и форхенд уинър.

Нашето момче изцяло отчая испанеца, когато го проби за следващ път, с цел да поведе с 3-0. Димитров получи няколко шанса за брейк и се възползва от третата си опция. Той приключи гейма с необикновен форхенд уинър по правата. Българинът безусловно прегази Буста в идващия гейм и поведе с 4-0, завършвайки с бекхенд по правата. Кареньо Буста съумя да вземе идващото си подаване, само че Григор поведе с 5-1 и принуди съперника си да сервира за оставане в мача. Там той се пропука за следващ път, а Димитров проби с гейм на 15, с цел да си обезпечи трета поредна победа в дебютното си присъединяване на финалите в Лондон, съобщи Sporta.bg.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР