Григор Димитров записа трета победа на Australian Open и се

...
Григор Димитров записа трета победа на Australian Open и се
Коментари Харесай

Григор Димитров се класира за четвъртия кръг в Мелбърн след мач изпълнен с грешки

Григор Димитров записа трета победа на Australian Open и се класира за четвъртия кръг в шампионата след 6:3, 4:6, 6:4, 6:4 над руснака Андрей Рубльов. Световният №3 мина през доста сложен дуел, само че след 3.07 часа на корта съумя да пречупи противника си. Димитров се реваншира за загубата си от Рубльов на US Open през предходната година, като в съперничеството посред им, двамата към този момент имат по една победа.

Двамата изиграха доста оспорван мач, в който бяха затруднени от извънредно високите температури в Мелбърн, надхвърлили 40 градуса. Това очевидно се отрази на играта, която беше надалеч от най-хубавите стандарти.

Димитров и противникът му допускаха неточности, разиграванията бяха накъсани и се забелязваше проблем с концентрацията и при двамата. В няколко основни момента и двамата направиха двойни неточности.

Първите три сета минаха по подобен метод - единият тенисист пробиваше, само че по-късно другият успяваше да обърне развоя в своя изгода.

Мачът стартира с три следващи точки за Рубльов при сервис на Димитров. Българинът върна две точки, само че по-късно руснакът направи пробив. Третият в света съумя бързо да изравни за 2:2, а незабавно по-късно се избави от заплахата от нов пробив.

Важен се оказа осмият гейм, когато Димитров проби и след това завоюва сета.

Той придвижи положителния си темп във втория сет, в който стартира с пробив. Последва замяна на бързи сервис-геймове и изглеждаше, че българинът върви умерено към увеличение на преднината си. В дълъг гейм Рубльов употребява третата от опциите си за пробив и изравни за 4:4. Това му вдъхна убеденост и с нов пробив той взе сета.

Фотогалерия: Модата на корта - по какъв начин се обличаха тенисистите през годините >

В третия сет се повтори развоят от предните два. Двамата постоянно бъркаха във значими моменти. Рубльов взе преднина с пробив в шестия гейм. Българинът прояви здрава душeвност и отговори незабавно, като съумя да влезе в мощна серия. С четири следващи извоювани гейма той завърши сета при 6:4.

В четвъртия сет борбата сред двамата продължи, като никой не беше подготвен да се откаже толкоз елементарно. И Димитров, и РУбльов се бореха за всяка точка, което направи геймовете доста дълги.

Решителният миг пристигна в седмия гейм, когато българинът съумя да завоюва подаването на противника си. След това международният №3 затвърди пробива с гейм на нула и направи сериозна крачка към успеха.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Australian Open (602)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР