Григор Димитров записа своята трета поредна победа на турнира в

...
Григор Димитров записа своята трета поредна победа на турнира в
Коментари Харесай

3 от 3: Григор изнесе поредната си тенис лекция в Куинс и се класира за 1/8-финалите

Григор Димитров записа своята трета поредна победа на шампионата в Куинс. Първата ни ракета мина без изгубен сет през пресявките, а през днешния ден удължи съвършената си серия, надделявайки над Емил Руусувуори с рутинното 6:2 6:4. По този метод някогашният първенец затвърди успеха си от Ролан Гарос, когато също победи финландеца в поредни елементи, а още по-впчатляващо е, че към момента не е бил пробива в досегашните си три дуела на трева. Гришо показва ужасно равнище на сервиране, записвайки 11 аса против нито една двойна неточност и справедливо продължи към 1/8-финалите, където ще премери сили с най-новия член на топ 20 - Франсиско Серундоло (световен номер 19), който в никакъв случай до момента не е срещал в своята кариера.

Срещата стартира чудесно на Григор, който матира противника си на два пъти с прецизни форхенди и в последна сметка осъществя брейк на нула, бивайки подкрепят от лековатите неточности на съперника си. Впоследствие българинът безпроблемно затвърди своето преимущество, само че Руусувуори към този момент се беше окопитил и изглеждаше близ до това да изравни резултата, единствено че родният ни представител отреагира със серия страхотни начални удари и скоро разполагаше с задатък от 3:1.

Това значително пречупи съпротивителните сили на международния номер 44, защото още веднъж го видяхме да предава сервиса си на нула, допускайки своята поредна двойна неточност в конфликта. Бившият първенец пък нямаше никакво желание да понижава оборотите и доста скоро към този момент имаше преднина в обособените елементи.

Вторият сет също започва чудесно за някогашния номер три, който видимо беше повел със пробив, само че видеосистемата се притече в помощ на по-нискоранкирания играч и той задържа подаването си. Това като че ли вля сериозна доза убеденост у скандинавеца, тъй като го виждахме надалеч по-често да форсира оптимално топката и отбраната на нашия съотечественик все по-трудно удържаше на натиска, което даде два следващи брейкбола на Руусувуори. Димитров обаче беше решен да остане непробива от началото на надпреварата и влезе в страхотна серия от отигравания, които му разрешиха да преодоее сложния миг и след това да се откъсне напред с 4:2. Оттам насетне за хасковлията не представляваше никаква компликация да докара конфликта до сполучлива за себе си развръзка и справедливо от другата седмица ще го забележим назад в топ 25 на света.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР