Григор Димитров запазва позицията си в ранглистата и продължава да

...
Григор Димитров запазва позицията си в ранглистата и продължава да
Коментари Харесай

Григор Димитров остава 26-и в света, Кузманов се завърна в Топ 200

Григор Димитров резервира позицията си в ранглистата и продължава да бъде №26 в света. Това стана ясно след днешното възобновяване на класацията. Първата ни ракета е с актив от 1320 точки и е доста покрай завръщане в Топ 25, защото е единствено на 20 зад Дан Еванс. Тази седмица и двамата ще вземат участие в ATP 500 шампионата в Куинс.


Най-прогресиращият български тенисист тази седмица е Димитър Кузманов. Втората ни ракета още веднъж откри място в Топ 200 на таблицата, изкачвайки се с цели 43 места. Причина за страхотния напредък на българина е превъзходното му показване на Чаланджър шампионата в Братислава, където стигна до край. Тези изяви му отредиха 180-ото място в света с 317 точки.

Извън първите 200 остана Адриан Андреев. Родният играч записа спад от 2 позиции, стигайки до 208-ото място. Александър Лазаров пък се снижи с 4 до 316-ото.

В Топ 10 има единствено една смяна. Франсис Тиафо, който завоюва купата в Щутгарт, се изкачва с две места до №10, като това е първият случай от 11 години насам, в който има двама американци в челната десетка. Сърбинът Новак Джокович остана на върха с актив от 7595 точки, следван от испанеца Карлос Алкарас със 7175 точки и от Даниил Медведев (Русия) с 5845 точки. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР