Григор Димитров загуби от Роджър Федерер с 4:6, 2:6, 4:6

...
Григор Димитров загуби от Роджър Федерер с 4:6, 2:6, 4:6
Коментари Харесай

Федерер не остави шансове на Григор Димитров

Григор Димитров загуби от Роджър Федерер с 4:6, 2:6, 4:6 и след шестото проваляне в кариерата си от швейцареца отпадна на осминафиналите на "Уимбълдън ". Рекордьорът с 18 трофеи от Големия шлем пък се класира за 15-и път на четвъртфиналите в най-престижната конкуренция на трева.

Димитров приключи с 29 печеливши удари (7 аса) и 25 непредизвикани неточности (7 двойни). Маестрото стигна до четвъртфиналите Лондон след 24 уинъра (8 аса) и 11 неточности. Григор вкара 63 % първи сервис и завоюва 65 % от точките при неговото разиграване. Той си потегля със 180 точки за международната класация, където ще се върне съвсем несъмнено в топ 10 в понеделник, както и 147 000 английски лири от наградния фонд.

В първия сет двамата печелеха подаванията си, като доста по-лесно правеше това Федерер. Швейцарецът стигна до пробив в извънредно продължителния девети гейм и по-късно затвори сета на собствен сервис за 6:4 в своя изгода.

Нещата съвсем се повториха във втората част, като двамата още веднъж печелеха на собствен сервис до петия гейм. Тогава швейцарецът направи пробив и го затвърди на собствен сервис за 4:2. Последва нов пробив за Федерер, който без проблеми завърши сета при 6:2.

Третата част по сходство на първите две започва замяна на сервис геймове, с цел да се стигне до петия, в който Федерер още веднъж записа пробив и го затвърди по-късно за 4:2. Гришо върна интригата след извоюван гейм на собствен сервис и първи пробив в мача по-късно за 4:4. Радостта на българина обаче бе къса, защото швейцарецът незабавно върна пробива за 5:4 и го затвърди, печелейки сета с 6:4, а с това и срещата.

Това бе четвърта загуба на Григор Димитров от Маестрото без нито един извоюван сет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР