Григор Димитров загуби от Даниил Медведев в днешния си полуфинал

...
Григор Димитров загуби от Даниил Медведев в днешния си полуфинал
Коментари Харесай

Григор Димитров и проклятието на полуфиналите


Григор Димитров загуби от Даниил Медведев в днешния си полуфинал на ATP 500 шампионата в Ротердам. Българинът се показа на високо равнище през седмицата и записа първата си победа над състезател от Топ 10 за сезона, а в понеделник ще се завърне в Топ 25 на международната класация. Макар да може да е удовлетворен от представянето си в Ahoy Arena обаче българинът продължи една много отрицателна наклонност.

През 2017 година Григор Димитров изигра най-силния сезон в кариерата си, като завоюва купата на Sofia Open и на Мастърс шампионата в Синсинати, както и на Финалите в Лондон, изкачвайки се до №3 в международната класация. През февруари 2018 година българинът доближи до мача за трофея в Ротердам и изглеждаше, че сходни дуели ще се трансфорат в всекидневно събитие за него. Именно това обаче се оказа последният ATP край за Димитров досега.

След въпросния шампионат българинът взе участие в 89 съревнования (19 от Големия шлем, 33 Мастърса, 21 на равнище ATP 500 и 16 на равнище ATP 250) и доближи до до 11 полуфинала, само че не съумя да завоюва нито един от тях. В три от тези случаи Димитров загуби от Даниил Медведев – на US Open 2019, във Виена през предишния сезон и през днешния ден в Ротердам. Две от тези загуби бяха от Рафаел Надал – в Монте Карло през 2018 и в Акапулко през 2020, а един път първата ни ракета загуби от Новак Джокович (Париж 2019).

Три от 11-те полуфинала бяха достигнати през предишния сезон, като с изключение на упоменатото към този момент проваляне от Медведев във Виена, българинът загуби от Максим Креси в Мелбърн и от Алехандро Давидович Фокина в Монте Карло.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР