Григор Димитров загуби от 117-ия в света тунизиец Малек Жазири

...
Григор Димитров загуби от 117-ия в света тунизиец Малек Жазири
Коментари Харесай

Мъка! Гришо отпадна на старта в Дубай

Григор Димитров загуби от 117-ия в света тунизиец Малек Жазири с 6:4, 5:7, 4:6 и отпадна още на старта от шампионата в Дубай. Мачът бе първи посред им, за виновност за загубата на Гришо имат многото му неточности през целия мач. В идващия кръг Жазири ще се изправи против Робин Хаасе, а хубава вест за Димитров е, че няма да загуби точки от шампионата в Дубай, защото не взе участие през предходната година.

Първи сет

Григор Димитров имаше леки усложнения при започване на срещата. В първия гейм българинът сервираше и поведе с 40:15. Жазири обаче се засилва и изравни за 40:40. Това не тормози изключително Гришо, който с два безапелационни сервиса завоюва гейма.

Още в идващия Григор беше покрай пробив, откакто поведе с 40:0. Последва обаче спад в играта му и в последна сметка тунизиецът се съвзе и изравни геймовете - 1:1.

Следващите елементи бяха равностойни, като двамата тенисисти си размениха по няколко рутинни подавания. При 5:4 в своя изгода Григор най-сетне подвигна оборотите. Той поведе в 10-ия гейм с 40:15. Джазири очевидно се тормози и направи двойна неточност още при първия сетбол и в последна сметка сетът беше за Димитров след 6:4.

Втори сет

Втората част беше надалеч по-оспорвана от първата, като и двамата тенисисти изпитваха усложнения при сервиранията си. При 3:2 Гришо беше покрай пробив, само че Дажазири се измъкна.

Още в идващия гейм Димитров трябваше на няколко пъти да показва класа и темперамент, с цел да не допусне пробив. Джазири даже стигна до брейкбол, който обаче бе отразен от Гришо. В последна сметка с помощта на два неспасями сервиса българинът взе частта с 4:3.

При 5:5 първата ни ракета позволи куп грешки и за жалост бе продънен. Джазири взе идващия гейм за 7:5 в своя изгода и прати мача в трети сет.

Трети сет

Третият сет стартира и се разви равностойно до 3:3, когато Григор пропусна два брейк пойнта за пробив, след което позволи пробив на нула и закъснение от 3:4. При 5:3 Гришо остави интригата и избави два мач пойнта, правейки резултата 4:5, само че в последвалия сервис гейм Жазири не позволи неточност и завоюва сета и мача.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР