Григор Димитров загуби категорично в два сета срещу намиращия се

...
Григор Димитров загуби категорично в два сета срещу намиращия се
Коментари Харесай

Григор Димитров загуби от Надал в мач без големи надежди

Григор Димитров загуби изрично в два сета против намиращия се в чудесна форма лидер в международната класация Рафаел Надал (4:6, 1:6) на полуфиналите на шампионата от серията " Мастърс " в Монте Карло. Мачът продължи 1 час и 32 минути. Българският тенисист има единствено една победа в 12 мача против испанеца, който е най-хубавият състезател на клей в историята на мъжката тенис асоциация.

Първият сет бесравнително оспорван и продължи повече от час. Надал взе мъчно първото си подаване. Той поведе с 40:15, само че Димитров изравни. Испанецът въпреки всичко съумя да удържи гейма на собствен сервис – 1:0. В откриващото си подаване Димитров трябваше да отразява брейкпойнт при 30:40. Той се оправи със задачата, само че по-късно Надал стигна до нова точка за пробив и съумя да я осъществя - 2:0.Испанецът затвърди подаването си и поведе с 3:0.

Едва тогава Григор Димитров завоюва своя сервисгейми понижи резултата. След това това българинът съумя да пробие своя противник и да затвърди триумфа си с нов добър сервис гейм – 3:3.

Надал се върна в играта с добър сервис и взе преднина за 4:3. Последва доста дълъг осми гейм, в който Димитров трябваше да избавя брейкпойнт робство направи – 4:4.Надал елементарно си върна преднината за 5:4, а в решаващия десети гейм българинът стартира да бърка от сервис и това бе завършек на сета – 6:4.

Вторият сет не бе толкоз оспорван. Надал повтори сюжета от първата част и поведе с 3:0 гейма. Този път обаче испанецът не сподели съмнения и продължи да натиска, до момента в който изцяло пречупи своя противник. Четвъртият гейм в сета бе извоюван с пробив на нула от лидера в мъжкия тенис, а по-късно 5:0 пристигна без проблеми. Едва тогава Димитров се включи с гейм на достойнството за 5:1 преди Надал да затвори мача на собствен сервис – 6:1.

Испанецът доближи 12-я си край на шампионата на червени кортове в Монте Карло. Българинът също завоюва много от присъединяване си, тъй като получи 360 точки от класирането си за полуфиналите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР