Григор Димитров загуби финала на тенис турнира от сериите ATP

...
Григор Димитров загуби финала на тенис турнира от сериите ATP
Коментари Харесай

Димитров отстъпи на Умбер в спора за титлата в Марсилия

Григор Димитров загуби финала на тенис шампионата от сериите ATP 250 в Марсилия, откакто отстъпи на представителя на домакините Юго Умбер в два сета - 4-6, 3-6, за час и 25 минути игра.


Срещата стартира с доминация на сервиращите, като показателно за това е, че не се стигна до тъждество в нито един от първите девет гейма. В десетия обаче най-хубавият ни тенисист прояви съмнения и бе осъден от нападателния си противник, който поведе в частите. В началото на втората Григор пропусна две точки за пробив и това се оказа основно за развиването на дуела до края. Юмбер натисна във втория гейм и осъществя брейк, след който не погледна повече обратно, с цел да се поздрави с купата на родна земя.

25-годишният французин мъчно можеше да изиграе по-добър дуел на сервис, като приключи с 10 аса и 1 двойна неточност, загуби единствено пет точки на първо подаване за целия мач и избави и двете благоприятни условия за пробив пред българския си конкурент.

За Умбер това бе пета купа от също толкоз изиграни финали - по този метод той удължи съвършената си успеваемост в решителни конфликти за титли. Григор остава с девет оценки, губейки за десети път във край в професионалната кариера. Хасковлията не съумя да прибави към купата си от Бризбън по-рано тази година.

За Димитров следва присъединяване на шампионата в Ротердам идната седмица, където на старта го чака представителят на Италия Лоренцо Сонего. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР