Григор Димитров за трети път в кариерата си достига до

...
Григор Димитров за трети път в кариерата си достига до
Коментари Харесай

Григор Димитров на трети 1/2-финал в турнир от Големия шлем

Григор Димитров за трети път в кариерата си доближава до полуфинал в шампионат от " Големия шлем ". Само преди 10 дни това изглеждаше като фантастика, която мъчно би претендирала за научност.
 Мач за историята! Григор Димитров развенча Роджър Федерер и е на 1/2-финал на US Open!
Мач за историята! Григор Димитров развенча Роджър Федерер и е на 1/2-финал на US Open!

Българинът надигра изрично великия си противник с неговия жанр на игра

Гришо влезе в жребия като №78 и попадна в привидно доста сложен поток. Първият му противник Андреас Сепи леко го затрудни, само че сетът извоюван от италианеца беше по-скоро подарък.

И тогава Фортуна се намеси. Хърватинът Борна Чорич изигра страховит първи мач, само че в деня, когато трябваше да излезе против Григор се отхвърли поради травма в гърба. Следващият противник на българина се оказа малко известният полски " лъки неудачник " Камил Майхржак, който замести след жребия канадския занаятчия на сервиси Милош Раонич.
 Снимка 441282
Източник:

Григор се възползва от почивката и с лекост надигра противника си, осигурявайки си осминафинал с Алекс де Минор. Австралиецът надигра изрично №7 Кей Нишикори и отвори още повече схемата.

Срещу Де Минор Григор сподели, че е върнал увереността си. Хасковлията тотално обезкуражи младия си съперник със отбрана и го накара изчака още за пробив в подобен шампионат.

Самочувствието и увереността на българина се повишиха неимоверно и това изпита на гърба си играещата легенда на тениса Роджър Федерер. Следващият съперник е намиращият се в отлична форма руснак Даниил Медведев, който игра три последоватепни финала и има 19 победи в последния месец. Този мач наложително би трябвало да бъде решен от физическата подготовка. А и феновете ще бъдат на страната на Димитров.
 Федерер - Джокович ще бъде финалът на Уимбълдън
Федерер - Джокович ще бъде финалът на Уимбълдън

Двубоят е в неделя

През 2014 година на " Уимбълдън " българинът детронира първенеца Анди Мъри след извънредно безапелационна победа и се класира за полуфинал. Там бъдещият първенец Новак Джокович съумя да излъже Димитров след два оспорвани тайбрека. Сърбинът вкара в приложимост всичките си трикове, като в един миг се направи на контузен. Неопитният Димитров се подаде, само че през днешния ден се видя, че такива неща при него към този момент не минават.

За драмата в Мелбърн през януари 2017 година се изписа доста. Тогава Григор водеше с пробив в петия сет против Рафаел Надал, само че неналичието на късмет във значимите разигравания го лиши от край. Този мач сложи началото на популярната година, изкачила българина до №3 в света.
 НА ЖИВО: Григор Димитров - Рафаел Надал 3-6, 7-5, 6-7, 7-6, 4-6 онлайн
НА ЖИВО: Григор Димитров - Рафаел Надал 3-6, 7-5, 6-7, 7-6, 4-6

Българинът е на прага на най-големия триумф в своята кариера

Не е ли време, стоманата да се счупи от третия път?
 Снимка 441285
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР