Григор Димитров за пореден път заяви, че изобщо не мисли

...
Григор Димитров за пореден път заяви, че изобщо не мисли
Коментари Харесай

Григор Димитров: В най-добрата си форма съм

Григор Димитров за следващ път съобщи, че въобще не мисли за преустановяване на кариерата си. 31-годишният българин се приготвя за своето 14-о следващо присъединяване на Australian Open, като в това време даде малко изявление за формалния подкаст на шампионата – AO Radio.

На въпроса дали с изключение на като тенисист се вижда и като шоумен, българинът отвърна: „ Това е подъл въпрос. Наистина ли ме мислите за шоумен? Но не приключен, може би 50:50? Добре, склонен съм на това (смее се). Не знам. Мисля, че през годините постоянно е имало една част от мен, която желая да покажа на почитателите, само че като цяло професионализмът ми надвива. Мисля, че през годините открих доста добър баланс в това отношение. Вероятно в този момент, на по-късен стадий от кариерата ми, може би би трябвало да съм по-отворен и да разреша както на почитателите, по този начин и на другите играчи да видят и други неща, свързани с мен. Както споделих обаче, мисля, че сега подкрепям добър баланс “.

Полуфиналистът в шампионата за 2017 година бе запитан какви по-точно са нещата, които би желал младите играчи да видят. „ Сложно е. Бих желал да видят какво е да играеш на тази възраст, когато към този момент не мислиш толкоз за точки и ранкинг и като цяло настройката и излъчването ти са разнообразни. Винаги съм казвал, че тенисът е маратон, а не спринт. Често виждаме млади играчи, които се оправят ужасно в първите 2-3 години от кариерата си, само че по-късно равнището им спада доста. Идва миг, в който спортът стартира да оказва въздействие върху тялото ти, а психическите ти качества също се трансформират. Постоянството обаче компенсира всичко това. Това е частта от играта, която бих желал да им покажа “ – сподели международният №29.

„ Звучиш по този начин, като че ли възнамеряваш да се оттеглиш, само че не е по този начин, нали? “ – попита интервюиращият, на което Димитров отговори с усмивка: „ Определено – не! Много съм надалеч от това, само че благодаря! Да, супер “.На въпроса дали към момента има фантазии, свързани с тениса, Димитров отговори: „ Да, всеки ден. На 31 години съм, не съм толкоз остарял (смее се). Мисля, че към момента имам какво да покажа. От физическа и психическа позиция това може би е най-хубавата форма, в която в миналото съм се намирал. По време на предсезонната подготовка свърших доста работа във фитнеса, както и отвън корта като цяло, и това ми дава криле, в случай че мога по този начин да се изразя. Вълнувам се за идния сезон и това е един от главните ми извори на мотивация. В момента не се състезавам с никого, прогресирам със лично движение “.

Димитров ще играе с Аслан Карацев в първи кръг, а при триумф ще се изправи против Ласло Джере или Зизу Бергс във втората фаза. В трети кръг е вероятен конфликт сред българина и Новак Джокович, а останалите му евентуални съперници за този стадий от шампионата са Роберто Карбайес Баена, Уго Делиен и Енцо Куако.

 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР