Григор Димитров взе уайлд кард в последния възможен момент за

...
Григор Димитров взе уайлд кард в последния възможен момент за
Коментари Харесай

Шампионът от Маракеш е първото препятствие за Григор Димитров на турнира в Женева

Григор Димитров взе " уайлд кард " в последния вероятен миг за конкуренцията в Женева, където зае позицията на подложен под номер четири и надлежно щеше да започва присъединяване си от втория кръг на надпреварата. Днес пък стана ясно, че най-хубавият български тенисист ще изиграе първия си дуел в швейцарския град против един от играчите в най-хубава форма по време на клей сезона, а точно Роберто Карбайес Баена.

Испанецът преди минути надигра своя съотечественик Даниел Ринкон с 2:1 сета (6:4 4:6 6:0), като по този метод си обезпечи опция да вземе реванш от Димитров за провалянето, което първата ни ракета му нанесе в третия кръг на Ролан Гарос през 2020-та година, когато Карбайес Баена завоюва едвам четири гейма в откриващите два сета и след това се отхвърли.

Световният номер 58 е прочут с любовта си към играта на алена настилка и може да се похвали с две трофеи на равнище ATP 250, които са завоювани надлежно в Кито и Маракеш. Важна детайлност е, че триумфът в мароканската столица е от предишния месец, когато ибериецът за малко направи и своя дебют в топ 50 на международната класация.

Оттогава формата на непоставения състезател по никакъв метод не е спаднала и през предходната седмица той дебютира в третия кръг на шампионат от сериите " Мастърс ", достигайки до тази фаза в Рим, а преди този момент отпадна във втория кръг на надпреварата от същата категория в Мадрид, въпреки че имаше сет и пробив задатък в мача си с Александър Зверев.

Срещата сред Григор Димитров и Роберто Карбайес Баена ще се изиграе в сряда, а възможен триумф на нашия съотечественик ще му разреши за повторно в неговата кариера да се класира за четвъртфиналите в Женева, където вероятните варианти за конкурент са Кристофър О`Конъл (световен номер 85), квалификанта Нино Сердарушич (световен номер 307) и седмия подложен Бернабе Сапата Мирайес (световен номер 37).

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР