Григор Димитров винаги е бил смятан за един от най-талантливите

...
Григор Димитров винаги е бил смятан за един от най-талантливите
Коментари Харесай

Поглед назад: Когатo Димитров и Пер бяха обявени за бъдещите №1 и №2 в света

Григор Димитров постоянно е бил считан за един от най-талантливите състезатели в международния Тур и редица експерти имаха упования българинът да се трансформира в първа ракета на света. Това идваше от събитието, че родният ни представител беше най-хубавия състезател при юношите и след това направи относително бързо пробив при мъжете, който го води до топ 30 на света през 2013-а година.

Точно тогава пристигна и единствената победа на хасковлията над настоящ номер едно, а тя стана факт по време на Мастърса в Мадрид, когато Димитров изигра един от най-паметните мачове в своята кариера и се поздрави с победа над Новак Джокович. Тези блестящи изяви на младока пък не останаха незабелязани от експертите и L`Équipe побърза да разгласи Гришо за предстоящ международен доминант в тениса.

Френското издание направи любопитен опит да познае кои състезатели ще бъдат в топ 10 на света през 2018-а година, вземайки под внимание обстановката към тогавашния миг и развиването на най-обещаващите гении. Както обаче на всички ни е известно, то дълготрайните проекти рядко се реализират и въпросната петгодишна прогноза се трансформира в цялостен фарс.

Именно Димитров заемаше челната позиция в нея, а компактно зад него беше подложен Беноа Пер, с който нашият съотечественик ще премери сили на следващия ден във втория кръг на Аустрелиън Оупън. Интересното е, че Рафаел Надал и Роджър Федерер даже не попадаха в листата, а местата им бяха заети от състезатели като Бърнард Томич, Йежи Янович, Ернестс Гулбис и Джак Сок, които сега се подвизават в Чаланджър Тура и вървят към един неособено благополучен състезателен свършек.

Ето я и цялостната таблица, която беше направена преди към 9 години време:



Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР