Григор Димитров в хода на вчерашния ден се поздрави с

...
Григор Димитров в хода на вчерашния ден се поздрави с
Коментари Харесай

Следващото изпитание пред Григор: Световният №10, който спечели титлата в Щутгарт

Григор Димитров в хода на вчерашния ден се поздрави с втората си успеха на тазгодишния Уимбълдън, като по този метод подпечата класирането си за третия кръг в конкуренцията, освен това без изгубен сет. Най-добрият български тенисист, който също по този начин е някогашен полуфиналист в All England Club, трябваше да срещне един от неуместните за себе си противници в лицето на Иля Ивашка, само че все пак изнесе следващия си театър върху " свещената трева " и взе своя реванш от международния номер 102, за провалянето което му бе нанесено от въпросния конкурент на миналогодишния Sofia Open.

По този метод първата ни ракета значително извърши своята задача най-малко при акцията си на най-стария тенис шампионат, класирайки се за третия стадий на конкуренцията, където обаче към този момент настъпва време за тежката артилерия и Гришо го чака конфликт против 10-ия подложен в схемата Франсис Тиафо. Американецът все още се показва извънредно при присъединяване си в Лондон и сходно на родния ни представител, то той към момента не е изгубил сет, откакто през вчерашния ден се наложи над квалификанта Доминик Щрикер с крайното 7:6(11) 6:4 6:2, за което му бяха нужни малко над два игрови часа на корта, и оформи двубой сред себе си и сънародника ни.

" Големия Фо " безспорно се намира в ролята на един от скритите любимци за купата на Уимбълдън, откакто по-рано в хода на тревния сезон завоюва трофея на АТР 250 конкуренцията в Щутгарт, с което си обезпечи дебют в топ 10 на международната класация, бивайки ранкиран все още под номер 10 в подреждането. Успехите на 25-годишния тенисист обаче не са свързани единствено със зелената настилка и той показва на своя гений и върху клея, когато на домашния си шампионат в Хюстън подвигна първата си купа за тазгодишната тениса акция, като в кариерата му личат общо три оценки на равнище АТР.

В историята на съперничеството сред Димитров и Тиафо откриваме три досегашни срещи, като триумфът в първите две такива, датиращи от 2018-а година на Мастърса в Канада, както и на Laver Cup, е в изгода точно на българина, до момента в който при осминафиналната им борба на Аустрелиън Оупън преди четири лета американецът се наложи в четири сета.

Предстоящата борба на третия " мейджър " шампионат за сезона пък дава обещание да е повече от зрелищна, поради обстоятелството че и двамата полуфиналисти от US Open се намират в страхотна спортна форма, като не е изненада решението на букмейкърите да дефинират идентична ставка, котирана на 1.91, за победа на всекиго от двамата, но за нас остава вярата, че Григор още веднъж ще ни направи очевидци на най-хубавия си тенис в съботния ден и ще вземе влиятелния скалп на международния номер 10 за трети път в своята кариера.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР